Adalet Bakanlığı'ndan sanatçı Ferhat Tunç hakkında kırmızı bülten talebi. Tunç sosyal medya hesabından duyurdu

Uzun süredir Almanya’da yaşayan sanatçı Ferhat Tunç, Adalet Bakanlığı'nın Interpol'den kendisi hakkında 'kırmızı bülten' çıkarılmasını talep ettiğini duyurdu. Bakanlığın kararını sosyal medya hesabından duyuran Tunç, ifade verme talebinin her seferinde geri çevrildiğini söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Medyatava Özel Adalet Bakanlığı'ndan sanatçı Ferhat Tunç hakkında kırmızı bülten talebi. Tunç sosyal medya hesabından duyurdu

Hakkında açılan davaların ardından 2019 yılında Almanya’ya göç eden sanatçı Ferhat Tunç, Adalet Bakanlığı'nın Interpol'den kendisi hakkında 'kırmızı bülten' çıkarılmasını talep ettiğini açıkladı.

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Tunç, ifade verme talebinin her seferinde geri çevrildiğini söyledi. Tunç karar karşısında şaşkın olduğunu ifade etti.

Tunç paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

"Doğrusu çok şaşkınım! Adalet Bakanlığı hakkımda kırmızı bülten çıkartılması talebinde bulunmuş. Ülkeden ayrılmama neden olan, hakkımda açılmış davaları avukatım Fatma Hopikoğlu aracılığıyla takip etmekteyim. İkamet ettiğim Almanya'da ifademin alınması için her seferinde talebimiz oldu. Almanya, tüm davalarla ilgili Türk yargısının ifademin alınması yönündeki talebini her seferinde geri çevirdi; hakkımdaki iddiaların düşünce ve ifade özgürlüğü kapsamında olduğunu belirterek. Adalet Bakanlığının 'kırmızı bülten' talebinde, 'yurt dışında faaliyetlerimi sürdürdüğüm' belirtilmiş. Doğrudur, yeni eserler üretirken, Almanya başta olmak üzere birçok ülkede konserler de veriyorum. Tek faaliyetim, sürgün koşullarında nefes almamı sağlayan müziğimdir. Anlaşılan odur ki burada yaptığım eserler ve konser faaliyetim, Türkiye için bir tehdit sayılıyor! En son “Çapulcu” adlı eserime bozulmuş olduklarını da aklımdan geçirmedim değil. Bunun için yapabileceğim bir şey yok. Interpol'ün Türkiye'nin bu talebini kabul etmeyeceğini ve geri çevireceğine inanıyorum. Böylesine keyfi dayatmalarla sürgünde de olsam seyahat özgürlüğümle birlikte sanatsal faaliyetlerimin engellenmesine izin vermeyeceğim. Talebin reddedilmesi için hukuki itirazlarım olacak elbette. Türkiye Adalet Bakanlığını bu konularda daha dikkatli olmaya davet ediyorum. Ayıptır, günahtır! Geçmiş yıllardan ders çıkarılmalı; bu hamleler ülkenin tarihinde kara bir leke olarak kalır!"

 

 

 

NE OLMUŞTU? 

24 Haziran 2018'de gerçekleşen seçimlerde HDP'den milletvekili adayı olan ancak seçilemeyen Tunç, 2019 yılında yurt dışına gitmişti. Ferhat Tunç'a sosyal medya hesapları üzerinden 'terör örgütü propagandası' yaptığı iddiasıyla açılan davada İstanbul 37. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından yakalama kararı çıkartılmıştı. 

Tunç hakkında Diyarbakır’da yürütülen bir soruşturma kapsamında ise 'terör örgütüne üye olmak' ve 'terör örgütü propagandası' yapmak suçlamalarıyla 8 yıl 6 aydan 20 yıla kadar hapis cezası talep edilmişti.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin