Adalet Bakanı Tunç'tan Gezi davası açıklaması: Gezi yargılanamaz ne demek?

Dün akşam Gezi davasıyla ilgili son dakika gelişmesi yaşanmıştı. Yargıtay Gezi Parkı davasında, Osman Kavala'ya verilen ağırlaştırılmış müebbet hapis ile Türkiye İşçi Partisinden milletvekili seçilen Av. Can Atalay, Tayfun Kahraman, Mine Özerden ve Çiğdem Mater Utku'ya verilen 18'er yıl hapis cezalarını onamıştı. Sosyal medyada bu kararla ilgili gelen tepkiler üzerine Adalet Bakanı Yılmaz Tunç konuştu.

Google Haberlere Abone ol
Adalet Bakanı Tunç'tan Gezi davası açıklaması: Gezi yargılanamaz ne demek?

Gezi davasıyla ilgili Yargıtay kararı dün açıklanmıştı.

Osman Kavala'ya verilen ağırlaştırılmış müebbet hapis ile Türkiye İşçi Partisinden milletvekili seçilen Av. Can Atalay, Tayfun Kahraman, Mine Özerden ve Çiğdem Mater Utku'ya verilen 18'er yıl hapis cezalarını onamıştı. Ali Hakan Altınay, Yiğit Ali Ekmekçi ve Ayşe Mücella Yapıcı hakkında verilen 18'er yıl hapis cezaları ise Yargıtay 3. Ceza Dairesi tarafından bozulmuştu.

Bu isimler akşam saatlerinde tahliye edilmişti.

 

BAKAN TUNÇ'TAN TEPKİ

Yargıtay'ın onadığı cezalarla ilgili sosyal medyada tepkiler yükselmişti. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç bu tepkilerle ilgili sert konuştu. Tunç şunları söyledi: Yargıtayımızın verdiği karar yargıya dönük saldırıları bir daha gördük. 
Siz sokakları ateşe vereceksiniz, dükkanları taşlayacaksınız, onlarca insanın ölümüne sebep olacaksınız sonra da gezi masumdur diyeceksiniz. Bu yapılanların hesabı sorulmayacak mı?
Gezi yargılanamaz ne demek? Gezi'nin ne olduğunu bu millet gördü."

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin