Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'dan AİHM'in Kavala kararına tepki: AİHM Büyük Daire gündeminde 22 dosya bulunmasına rağmen Kavala dosyasını öne çekti

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, AİHM'in Osman Kavala kararını eleştirdi. "AİHM Büyük Daire gündeminde 22 dosya bulunmasına ve halihazırda derdest dosyaların tamamına yakınının Kavala dosyasından daha önceki tarihlerde, bir kısmının ise en az 1 yıl önce Büyük Daire’ye gelmiş olmasına rağmen Kavala dosyasının öne çekilmesi, AİHM’in güvenilirliğini ve itibarını olumsuz etkileyeceği gibi AİHM’in Türkiye’ye karşı objektifliği ve tarafsızlığı konusunda kamuoyumuzdaki tartışmaları da artıracaktır." dedi.

Google Haberlere Abone ol
Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'dan AİHM'in Kavala kararına tepki: AİHM Büyük Daire gündeminde 22 dosya bulunmasına rağmen Kavala dosyasını öne çekti

AİHM, Osman Kavala davasında Türkiye'nin "AİHM kararlarına ilişkin yükümlülüklerini yerine getirmediği" gerekçesiyle AİHS'nin 46/1'inci maddesini ihlal ettiği hükmüne vardı. Kavala'ya 7 bin 500 Euro mahkeme masrafı ödenmesi kararlaştırıldı.

Karara ilk tepki Dışişleri Bakanlığı'ndan geldi. Açıklamada," AİHM'in Osman Kavala kararıyla ilgili açıklama yaptı. Bakanlık, karara tepki göstererek, "kararla beklentilerimizi boşa çıkarmış ve Avrupa insan hakları sisteminin itibarının bir kez daha sorgulanmasına sebep olmuştur" denildi.

 

Dışişleri'nin bu açıklamasının ardından Adalet Bakanı Bekir Bozdağ da karar tepki gösterdi. AİHM'in Osman Kavala kararını eleştirdi. "AİHM Büyük Daire gündeminde 22 dosya bulunmasına ve halihazırda derdest dosyaların tamamına yakınının Kavala dosyasından daha önceki tarihlerde, bir kısmının ise en az 1 yıl önce Büyük Daire’ye gelmiş olmasına rağmen Kavala dosyasının öne çekilmesi, AİHM’in güvenilirliğini ve itibarını olumsuz etkileyeceği gibi AİHM’in Türkiye’ye karşı objektifliği ve tarafsızlığı konusunda kamuoyumuzdaki tartışmaları da artıracaktır." dedi.

 

 

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin