Acun Ilıcalı yeni bir ortaklık için kolları mı sıvadı? Bülent Arınç'tan açıklama

Başbakan Yardımcısı, tv8'le ilgili soru önergesini yanıtladı.

Google Haberlere Abone ol
Acun Ilıcalı yeni bir ortaklık için kolları mı sıvadı? Bülent Arınç'tan açıklama

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, tv8'in Üst Kurul'a herhangi bir hisse devri beyanı ya da devir veya birleşme talebi olmadığını belirterek, "Anılan medya hizmet sağlayıcı kuruluşun yeni ortaklık yapısı veya sahipliği konusunda henüz Kurum'a intikal eden resmi bir bilgi bulunmamaktadır" dedi.



CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, "tv8 Acun Ilıcalı'ya ne kadara satılmıştır?" diye sordu. 



Arınç, soru önergesini Radyo ve Televizyon Üst Kurulu Başkanlığı'ndan alınan bilgi notuyla yanıtladı. 



Arınç, 6112 Sayılı Radyo ve Televizyonların Kuruluş ve Yayın Hizmetleri Hakkında Kanunun, "hisse, şirket devri ve birleşme" başlıklı 20'nci maddesinin, "Yayın lisansı verilen bir anonim şirketin hisse devirleri, devir tarihinden itibaren otuz gün içinde, ortakların ad ve soyadları ile hisselerin devri sonucunda oluşan ortaklık yapısı ve oy payları hakkındaki bilgilerle birlikte Üst Kurul'a bildirilir. Şirket devir veya birleşme işlemlerinden önce Üst Kurul'dan gerekli bilgi ve belgelerle izin alınması ve devir veya birleşme işleminin gerçekleşmesinden sonra otuz gün içinde Üst Kurul'a bildirimi zorunludur" hükmünü taşıdığını ifade etti.



'tv8' logosu ile yayın yapan 'MNG TV Yayıncılık A.Ş.' unvanlı medya hizmet sağlayıcı kuruluşun son dönemde Üst Kurul'a herhangi bir hisse devri beyanı ya da devir veya birleşme talebi olmadığını belirten Arınç, "Aynı paralelde, anılan medya hizmet sağlayıcı kuruluşun yeni ortaklık yapısı veya sahipliği konusunda henüz Kurum'a intikal eden resmi bir bilgi bulunmamaktadır" dedi. ANKA


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin