Acun Ilıcalı tv8'deki işten çıkarmaların ardından ilk kez konuştu!

Televizyoncu, tv8'in satışına dair bilinmeyen detayları katıldığı televizyon programında açıkladı.

Google Haberlere Abone ol
Acun Ilıcalı tv8'deki işten çıkarmaların ardından ilk kez konuştu!

tv8'in yeni patronu ve son günlerin en çok konuşulan ismi Acun Ilıcalı, Kanaltürk'te katıldığı 'Bunu Konuşalım' programında, medyadaki hedeflerini ve tv8'in satışına dair bilinmeyen detayları açıkladı.



"EN ÇOK PARA KAZANAN YAPIM ŞİRKETİYİZ"



İşte Acun Ilıcalı'nın açıklamalarından bazı satır başları:



60 milyon dolara aldığı tv8'in satın alma süreci hakkında "Hayatımın hiçbir döneminde TV alayım diye bir düşüncem olmadı. Ama hep risk aldım. Son dönemde hissettiğim bir olaydı. Kanal alma düşüncesi zamanı geldi dedim ve bunu yaptım.



TV alacak riske girecek bir yapıda olmasam zaten burada da olamazdım. Muhabirken Acun Firarda yapmaya karar verdim, o riskti. Ben zaten yaptığım 4 programla yeterince dertle boğuşuyorum. Şimdi daha çok mücadele edeceğim, 4 program yerine 7 program yapacağım." dedi.



"PARA BENİ BULDU"



Acun Ilıcalı, katıldığı programda muhabirlikten TV patronluğuna uzanan yaşamına da değindi. "Hayatımın hiçbir döneminde para kazanayım diye bir hesap yapmadım. Ama en çok para kazanan yapım şirketiyiz. Biz mutlu olunca zaten zaten iyi işler yapıyoruz, seyirci de mutlu oluyor ki izliyor. Para beni buldu açıkçası ben para peşinde koşmadım.



7 sene kontratsız çalıştım. Her şeyin bir ederi var ve onu takdir ediyor kanal. Şimdi geldik kanal aldık. Hesap yapmayacağım yine ama para kazanılmaz diye bir şey yok. Orantısız kanal sayısı var. Reklam pastası yetmiyor. O kadar iddialı ve agresif kanal var ki kanallar para kazanamıyor.



"5 KANALDAN TEKLİF ALDI"



Show TV'den ayrıldığımda 5 kanaldan teklif aldım. Hepsi bana çok iyi davrandı. Ferit Şahenk benimle bir konuşma yaptı. 5 dakika sürdü. Duygusal bölüme çok girdi. Ben iletişim kurup insanlara dokunabiliyorum. Ferit Bey güzel bir konuşma yaptı benimle ve benim silahımla beni vurdu. Bana dokundu. Ben de 5. dakikada ben sizinle çalışacağım dedim. Ayrılırken de samimi konuştuk.



"TV8 İLK BİRİNCİ TERCİHİMDİ"



Geleceğe yönelik planlarını da paylaşan televizyoncu hedefinin 2014 Aralık ayında ilk üç kanal içerisinde yer almak olduğunu söyledi.



Benim kendi programlarımı taşıyabileceğim bir yer olarak tv8'i gördüm. tv8 birinci tercihimdi. Allah yardım etti ve birinci tercihime kavuştum.



"HİÇ PAZARLIK YAPMADIK"



Mehmet Nazif Günal ile tanışmıyordum. Sağ olsun Abiş Bey var, eski genel müdürü o bizi tanıştırdı. Buluştuk ona nasıl bir kanal yapacağımı anlattım. Hiç pazarlık yapmadık. Anladı ki Acun kazandığını televizyona yatırıyor. Kanalı satmayı kabul etti. Teşekkür ediyorum



"KANALA 150 KİŞİLİK EKİBİMLE GİDECEĞİM"



Bir iki gün içinde kanala gideceğim. Teknik direktör gibi düşün bir takıma gitse kendi ekibiyle gelir. Ben de 150 kişilik ekibim var ne yapayım onları getirmeyeyim mi?



"BİZİM KANALDA HABER OLMAYIVERSİN"



Haberin kaldırılması.. Siyasi baskı mı geldi?



Komik bir durum oldu, siyasi baskı gelse haber yapma diye mi gelir haber yap diye gelir. Haber benim bilmediğim bir konu. Bana göre bütün gün insanlar haberleri internetten takip ediyor. Akşam haber seyretmek gibi bir motivasyonları kalmıyor bence. Zaten haber veren çok kanal var. Bizde de olmayıversin.



"KANALA BELGESEL KOYMAZSAM EN ADİYİM"



Acun Ilıcalı, yenilenen tv8'de dizi filmler olmayacağını, ama sit-com olacağını söyledi.



Sunucunun kanalda "belgesel olacak mı" sorusuna; Ilıcalı, "kanal bizim değil mi abi belgesel de koyacağım, koymazsam en adiyim" diyerek esprili bir yanıt verdi.



"ARALIK 2014'TE İLK 3 KANALDAN BİRİ OLURUZ"



Yenilenen tv8'de dizi filmlerin olmayacağını, ama sit-com olacağını da sözlerine ekleyen Ilıcalı, "Eylül'de yeni programlar başlayacak, yılbaşında ilk 3'te oluruz. Yani Aralık 2014'te ilk 3 kanaldan biri oluruz." dedi.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin