Acıları ortak iki kadın, Agos'un penceresinden seslendi...

9 yıl önce katledilen Agos gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink için anma töreni düzenlendi.

Google Haberlere Abone ol
Acıları ortak iki kadın, Agos'un penceresinden seslendi...

Genel yayın yönetmeni olduğu Agos Gazetesi önünde uğradığı silahlı saldırı sonucu 9 yıl önce hayatını kaybeden Hrant Dink için anma töreni düzenlendi. Törende Hrant'ın eşi Rakel Dink'in yanında ise kendisi de eşi Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi'yi geçtiğimiz aylarda cinayate kurban veren Türkan Elçi vardı. Acıları ortak iki kadın, Agos'un penceresine birlikte çıkarak törene katılanlara seslendi.



Anma etkinliği, Harbiye Askeri Müzesi önünde toplanan kalabalık grubun, Hrant Dink'i anmak üzere Agos gazetesine doğru yürümesiyle başladı. Gruptakiler yol boyunca, "Hepimizi Hrantız, hepimiz Ermeniyiz", "Yaşasın halkların kardeşliği" sloganları attı. 



Polis, Taksim Meydanı ve çevresinde geniş güvenlik önlemleri alırken, Halaskargazi Caddesi Harbiye Müzesi önünden Osmanbey yönü araç trafiğe kapatıldı. Anma programına katılanlar, Osmanbey Metro İstasyonu önündeki arama noktasından aranarak geçirildikten sonra Agos gazetesi önüne yönlendirildi. 



Agos gazetesi önünde yapılacak anma töreni öncesinde yoğun güvenlik önlemleri dikkat çekti. Gazetenin bulunduğu cadde, Rumeli Caddesi ve Pangaltı ışıklarından itibaren demir bariyerlerle kapatıldı. Alanda bulunan yayalar da çıkarılarak polis tarafından, eğitimli köpeklerle çevrede ve dükkanlarda güvenlik araması yapıldı, TOMA'lar hazır bekletildi. Gazete binasına Hrant Dink'in posteri asıldı, öldürüldüğü yere kırmızı karanfiller bırakıldı ve mumlar yakıldı. 



Törene öldürülen Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi'nin eşi Türkan Elçi ile Ahmet Kaya'nın eşi Gülten Kaya da katıldı. Tören sırasında Türkan Elçi ve Gülten Kaya, Hrant Dink'in eşi Rakel Dink'i yalnız bırakmazken, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve beraberindeki HDP milletvekilleri de Agos Gazetesi'ne geldi. (DHA)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin