Açıkhava reklamları beklentiyi aştı!

Açıkhava reklamlarının 2014 raporu açıklandı.

Google Haberlere Abone ol
Açıkhava reklamları beklentiyi aştı!

Açıkhava Reklamcıları Vakfı ARVAK, raketten büyük boyutlu reklam alanlarına, indoor reklamlardan dijital ekranlara tüm açıkhava segmentlerini kapsayan, açıkhava mecrasına yapılan toplam yatırımların belirlenmesi için bir rapor hazırlatıyor. İlk kez 2012 yılı yatırımları için düzenlenen Türkiye Açıkhava Yatırımları Raporu, E & Y Türkiye Denetim ve Danışmanlık şirketi tarafından hazırlanıyor.



Açıkhava şirketlerinin cirolarının gizliliğinin korunması kaydı ile yapılan çalışmanın 2014 yılı raporu geçtiğimiz günlerde sonuçlandı. Açıkhava sektöründe faaliyet gösteren 22 önde gelen markanın katıldığı E&Y ’ın hazırladığı rapora göre Türkiye Açıkhava Reklam Yatırımlarının toplam 663.000.000 TL olduğu hesaplandı. 



2014 yılı raporuna göre; açıkhava reklam sektöründe faaliyet gösteren reklam şirketlerinin hedeflerine ve beklentilerine bakıldığında; 2015 yılında açıkhava reklam yatırımlarının % 10 oranında büyümesi bekleniyor.



Açıkhava reklamları beklentiyi aştı!



2014 Türkiye Açıkhava Reklam Yatırımları raporu yer alan bilgiler özetle:



Türkiye Açıkhava Reklam Yatırımlarının 2013 yılına göre 2014’te yaklaşık % 11,43 büyüdüğü saptandı. Bu büyüme oranı, Reklamcılar Derneği’nin öngördüğü Türkiye toplam reklam yatırımlarının ve bazı mecraların büyüme oranından daha yüksek.     



Türkiye açıkhava mecrasında yeni bir segment olan dijital ekranların ciroları belirlendi. 2014 yılında açıkhavadaki dijital ekranlarda yapılan reklam yatırımlarının toplamı 41.966.000 TL oldu. Bu rakam açıkhava toplam yatırımlarının içinde dijital açıkhavanın payının % 6.33 olduğunu gösteriyor.



2014 raporunda yer alan bilgiye göre yurt dışında GIANTPOSTER diye tanımlanan büyük alan (duvar, parapet, cam yüzey, giantboard  vb) reklam yatırımları 2014 yılında 39.380.000 TL olarak gerçekleşti. Bu sonuca göre; toplam açıkhava reklam yatırımları içinde büyük alan reklamlarının payı % 5.94.



Açıkhava reklamları beklentiyi aştı! - Resim : 2



Açıkhava etkili, yaratıcılığa sonsuz açık ve satış noktasına en yakın mecra olarak sürekli kendini geliştiren, yeni uygulamalarla farklı hedef kitlelere ulaşan, dünyada ve Türkiye’de sürekli büyüyen bir mecra.



İZLE Erişim ve Frekans Araştırması sayesinde Açıkhavanın medya planlamalarında somut verilerle yer alması, geri dönüşünün hesaplanabilmesi diğer ülkelerdeki örneklerde görüldüğü gibi, açıkhavanın toplam reklam yatırımlarından daha fazla pay alarak büyümesine olanak sağlayacak.  


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin