Açık Toplum Vakfı: Türkiye'deki faaliyetlerimizi sonlandırıyoruz

Tutuklu iş adamı Osman Kavala'nın da kurucusu olduğu Açık Toplum Vakfı, Türkiye'deki faaliyetlerini sonlandıracaklarını duyurdu.

Google Haberlere Abone ol
Açık Toplum Vakfı: Türkiye'deki faaliyetlerimizi sonlandırıyoruz

Açık Toplum Vakfı, Türkiye'deki faaliyetlerini sonlandırma kararı aldı.



Vakfın yönetim kurulu tarafından yapılan açıklamada, kararın "Son günlerde Vakıf hakkında medyada yer alan asılsız iddia ve ölçüsüz spekülasyonlarının yoğunlaşmasının Vakfın faaliyetlerini sürdürmeyi imkansız kıldığı düşüncesiyle" alındığı belirtildi.



Vakfın yönetim kurulu, kurumun yurt dışı bağışlarıyla Gezi eylemlerine destek sağladığı iddiasını da 'gerçek dışı' olarak niteledi:



"Kurulduğu günden bu yana, Vakıf faaliyetleri İçişleri Bakanlığı ve Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından düzenli olarak denetlenmiştir. Ancak, yeni açılan soruşturmalarla Açık Toplum Vakfı ile 2013 yılındaki Gezi olayları arasında bağlantı kurma çabaları olduğu görülmektedir. Bu çabalar yeni değildir ve tümü gerçek dışıdır. Haberlerde bahsedilen yurtdışı bağışlar, usulüne uygun şekilde Vakıflar Genel Müdürlüğü'ne bildirilmiş ve Genel Müdürlük tarafından bu bildirimler onaylanmıştır."



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Osman Kavala'yı kast ederek, "Gezi olaylarında teröristlerin finans kaynağı olan kişi içerde. Onun arkasında kim var? Meşhur Macar Yahudisi Soros" ifadelerini kullanmıştı.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin