Açık Radyo’da gece yarısı bisiklet turu!

Roma, New York, gibi birçok şehirde gerçekleşen büyük bisiklet turu Velonotte İstanbul'da. Açık Radyo canlı yayında turu aktaracak.

Google Haberlere Abone ol
Açık Radyo’da gece yarısı bisiklet turu!

Bu haftasonu  İstanbulda, daha önce görülmemiş bir bisiklet şenliği düzenleniyor. Bugüne kadar Moskova, Roma, New York, Londra ve St. Petersburg'da düzenlenmiş olan büyük bisiklet turu Velonotte, 18 Mayıs Cumartesi gecesi İstanbul'da gerçekleşecek. Açık Radyo tur boyunca canlı yayında turu dinleyenlere aktaracak.

 

Uğradığı şehirlerin tarihi ve kültürel mirasını tanıtmayı amaçlayan ve İstanbul'da yaklaşık üç buçuk saat sürecek Velonotte bisiklet parkurunda, şehrin önemli mimari yapılarının önünde molalar verilecek ve alanında uzman akademisyenlerin kentin tarihi ve kültürel dokusuyla ilgili verdiği bilgileri katılımcılar kulaklıklarıyla Açık Radyo'dan dinleyecek. Kentin kültürel mirasını aktaracak akademisyenler arasında mimarlık tarihi uzmanı Afife Batur, tarihçi İlber Ortaylı, Cambridge Üniversitesinden tarihçi David Abulafia , İngiltere kültürel mirasını korumak amacıyla kurulmuş English Heritage programından Andrew Saint ve Moskova Üniversitesinden Mikhail Meyer gibi isimler var.

 

Gece 24.00'den sabaha karşı 03.30'a kadar devam edecek İstanbul Velonotte Sultanahmet'ten başlayıp, Fatih, Galata ve Tophane'den geçerek Beşiktaş'a ulaşacak. Beşiktaş'ta bisikletli katılımcıları bir sürpriz bekliyor: feribotla boğaza açılacak bir gemide canlı performanslar sergilenecek.

 

İstanbul Velonotte, 20. yüzyılın hem Türkiyede hem Rusyada yaşamış olan iki önemli şahsiyetine, şair Nazım Hikmet ve tarihi yapıların koruması için yaptığı çalışmalarla bilinen yazar ve hukukçu Çelik Gülersoy ve ithaf ediliyor.

 

Katılım için tek şartın bisiklete binebilmek olduğu bu tur, Açık Radyo'da özel bir yayınla başından sonuna kadar takip edilecek. Canlı telefon bağlantıları, özel konuklar ve müzikle bu geceyarısı turu dinleyenlere aktarılacak.

 

2012 yılında St Petersburgda gerçekleştirilen ve yaklaşık 5.000 kişinin katıldığı Velonotte:





 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin