Acid Arab'dan imkansız bir aşk hikayesi: Leila

Leila, Türk Halk Müziği sanatçısı Cem Yıldız’la bir kez daha çalışacakları üçüncü albümlerinden önceki son tekli... Grup, 11 Mart’ta İstanbul Babylon sahnesinde olacak.

Google Haberlere Abone ol
Acid Arab'dan imkansız bir aşk hikayesi: Leila

Fransa ve Cezayir kökenli deneysel elektronik müzik grubu Acid Arab, yeni albümlerinden önceki üçüncü tekli Leila’yı yayınladı. Neredeyse her bestelerinde mikrofonu – çoğu zaman Doğu kökenli – bir sanatçıya uzatan oluşum, Leila’da da ilk albümleri “Musique de France”dan “La Hafla”da beraber çalıştıkları Sofiane Saidi’ye yer veriyor. Saidi, kendisiyle özdeşleşmiş Mazalda grubunda da olduğu gibi Cezayir’e has raï müziğinden esinlenerek, parçaya neredeyse rap’vari, ritmik bir vokal kadans getiriyor. Acid Arab ise, her zamanki gibi bir yandan topraklarımıza fazlasıyla tanıdık bir yandan da ileriye dönük bir sentez prodüksiyon sunuyor. Leila, Türkiye’de GRGDN Müzik desteğiyle tüm platformlarda.
 
Sürükleyici elektronik aranjmanlarında kültürleri buluşturmalarıyla bilinen beşli Acid Arab, 3 Şubat 2023’de çıkması planlanan yeni albümleri “Trois”nın açılış parçası olan Leila için, “ilk günlerinden beri” beraber çalıştıkları Saidi’yle tekrar buluşmanın heyecanını ifade etti. Etnik nefesli ve perküsif enstrümanların yanı sıra techno’ya yakın duran elastik baslar ve ısrarcı davul programlamaları da içeren tekli, “mutsuz bir göçmenin kuzey Paris’te tanıştığı bir kadınla imkansız aşkı”nı anlatıyor.

Acid Arab'dan imkansız bir aşk hikayesi: Leila
 
Guido Minisky, Hervé Carvalho, Pierrot Casanova, Nicolas Borne ve Kenzi Bourras'dan oluşan Acid Arab, ilk albümleri Musique de France'ın 2016'da yayınlanmasından bu yana dünya çapında kulüplerde ve festivallerde harikalar yaratmaya devam ediyor. Elli ülkeden fazla yüzlerce canlı performansta yer almış oluşum, kendine has Türk ve Orta Doğu sentezlerinin bir parçası olarak Cem Yıldız’ın solistliğiyle parlamış “Stil” teklisiyle Türkiye’de de büyük ilgi görmüştü. İkinci albümleri 2019 çıkışlı Jdid’se bu popülaritelerini kat kat katlamıştı.
 
2023’un turne rotalarında 9 Şubat’ta Paris'in prestijli Olympia salonu bulunan Acid Arab, 11 Mart’ta da ülkemizde Babylon’da Türk hayranlarıyla buluşacak.

Etiketler babylon
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin