Acı diye sakın çöpe dökmeyin: Zeytinin acısını almak çok kolaymış. 1 çay bardağı ilave etmek yeterli. Zeytinin acısı nasıl çıkar?

Zeytin, kahvaltı sofralarının lezzetli ve şifa dolu besinlerinden biridir. Ancak bazen siyah veya yeşil zeytinler acı olabilir. Bu durumda tüketilemez bir hale gelerek çöpe dökülür. Sizler için paylaştığımız bu yöntemle zeytinin acısını şipşak alabileceksiniz. İşte zeytinin acısını alan etkili yöntem

Acı diye sakın çöpe dökmeyin: Zeytinin acısını almak çok kolaymış. 1 çay bardağı ilave etmek yeterli. Zeytinin acısı nasıl çıkar?

Zeytin, Türk mutfağında kahvaltı sofralarının en lezzetli vazgeçilmez besinlerinden biridir. Zeytin lezzetli olduğu kadar vücudumuza pek çok fayda sunar.

Hem lezzetli hem de faydalı oluşuyla sıklıkla tüketilen zeytin; sindirim sistemini sağlıklı tutar, beyin ve kalp sağlığını korur ve vücudumuza enerji vererek zinde hissettir.

Severek tükettiğimiz siyah veya yeşil zeytinler bazen acı çıkabilir. Ancak endişelenmeyin, bu yöntemler sayesinde zeytinin acılığını kolayca çıkarabileceksiniz.

İşte zeytinin acısını alan pratik yöntemler…

Tuz ile siyah zeytinin acısını alma yöntemi

Zeytinler acı bir tatta olduğunda yenmez bir hale gelir. Ancak bu noktada endişelenmenize gerek yok. Tuzda bekleteceğiniz zeytinlerin acısını kolayca alabileceksiniz.

Öncelikle bir bidona ihtiyacınız olacak. Bidonun içine 2 avuç kadar zeytin koyun ve üzerine 2 yemek kaşığı tuz ilave edin. Bu yöntemi zeytinler bitene kadar tamamlayın.

Bidonun içine yarım çay bardağı sirke ve 1 çay bardağı kadar da sıvı yağ ilavesi yapın. Daha sonra bidonun kapağını sıkıca kapatarak yan yatırın.

Acı diye sakın çöpe dökmeyin: Zeytinin acısını almak çok kolaymış. 1 çay bardağı ilave etmek yeterli. Zeytinin acısı nasıl çıkar?

Bidon yana yatık bir şekilde tuzlar iyice eriyene kadar durmalı. Arada sırada bidonu ileri geri sallamayı ihmal etmeyin. Sallama yöntemi, zeytinin tat almasını kolaylaştırır.

Her zeytinin acısının çıkması, çeşidine göre farklılık gösterir. Genellikle zeytinlerin 1 haftada rengi değişmeye başlar ve 1-2 aya kadar da acısı çıkarak tatlanmış olur.

Tuz eriyince zeytinin kapağını açın ve zeytinin tadına bakın. Eğer zeytinden dilediğiniz tadı alıyorsanız tüketmeye devam edebilirsiniz.

Yeşil zeytinin acısını alma yöntemi

Yeşil zeytinlerin acısını almak, siyah zeytinlere göre farklılık gösterir. Öncelikle yeşil zeytinleri yıkayın ve daha sonra pet şişelere doldurun. Şişelerin içine de çeşme suyu ilave edin.

İkinci gün suyu yenileyerek tekrar çeşme suyu ilave edin. 20 gün kadar bu şekilde beklettikten sonra acısı giden yeşil zeytinleri afiyetle tüketebilirsiniz.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin