Acer'ın yeni CEO'su ve Kurumsal Başkanı seçildi

Şirket, Jason Chen'in 1 Ocak'tan itibaren Kurumsal Başkan ve CEO olarak atandığını duyurdu

Google Haberlere Abone ol
Acer'ın yeni CEO'su ve Kurumsal Başkanı seçildi

Acerkurumsal dönüşümü boyunca yönetmek görevini teslim alan Jason Chen, Taiwan Semiconductor Manufacturing Company (TSMC) Global Satış ve Pazarlamadan sorumlu Kıdemli Başkan Yardımcısı olarak görev yapıyordu. 



Acer Yönetim Kurulu Başkanı Stan Shih atamayla ilgili şunları söyledi: "Jason yöneticilik deneyimi ve kanıtlanmış icra kabiliyetiyle çok başarılı bir yönetici. Yenilikçi fikirleri ve uluslararası bakış açısıyla Acer’ın dönüşümü sırasında liderlik yapmak için ideal bir yönetici. Acer’ın geleceği için strateji ve gelişim konularındaki fikir birliğimize o da katılmaktadır."

 

Chen Acer’ın Kurumsal Başkanı ve CEO'su olduğunda, Shih Acer Yönetim Kurulu Başkanı ve Dönüşüm Komitesi Yönetim Kurulu Başkanı görevlerini sürdürecek. Ayrıca, Chen komitenin bir üyesi olacak ve değişiklik açılımlarını değerlendirmek, Kurul ve Yönetim Takımı arasındaki iletişim ve süreçleri iyileştirmek için komiteyle birlikte çalışacak.

 

Acer'a katılmadan önce, Chen 2005 yılında TSMC'de Kurumsal Gelişimden Sorumlu Başkan Yardımcısı olarak çalıştı. 2008'den beri de Global Satış ve Pazarlamadan sorumlu Kıdemli Başkan Yardımcısı olarak hizmet vermektedir. 1991'den 2005'e kadar, Chen, Intel'de 14 yıl boyunca çeşitli satış ve pazarlama pozisyonlarında çalıştı. Intel'e önce Tayvan Satış Yöneticisi olarak katıldı ve ardından Büyük Çin Bölgesel Satış Yöneticisi olarak görev yaptı. Chen daha sonra A.B.D. genel merkezindeki Satış ve Pazarlama Grubu Kıdemli Başkan Yardımcısı olan son görevine kadar Asya Pasifik Bölgesi Başkan Yardımcılığı ve Genel Müdürlüğü görevlerine yükseldi. Intel'e katılmadan önce, Chen 1988 - 1991 yılları arasında IBM Tayvan'da çalıştı.



1961 doğumlu olan Chen, Tayvan Ulusal Cheng Kung Üniversitesi'nde İletişim ve Ulaştırma Yönetimi üzerine yoğunlaştığı İşletme Yönetimi Bölümünden lisans derecesini almış ve aynı zamanda başarılı bir mezun olarak üniversitenin Kuzey Amerika Mezunlar Derneği tarafından onurlandırıldı. Chen, MBA derecesini ABD'deki Missouri Üniversitesi'nden almıştır ve IT sektöründe iyi tanınan bir isim.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin