Abdüllatif Şener'i zora sokacak belge. Gazeteci Barış Pehlivan Şener'in oy kullandığı sandığın sonucunu paylaştı: Geçersiz oy yok. Abdüllatif Şener 'geçersiz oy kullandım' demişti

CHP'den istifa ettiğini duyuran ve yaptığı açıklamalarla büyük tepki toplayan Abdüllatif Şener ile ilgili tartışmalar devam ederken gazeteci Barış Pehlivan, bugün sosyal medyasında Şener ile ilgili bir belge paylaştı. Şener, cumhurbaşkanlığı seçiminin birinci turunda Sinan Oğan'a oy verdiğini ancak ikinci turda geçersiz oy kullandığını açıklamıştı. Pehlivan da Şener'in oy kullandığı sandık sonucunu paylaştı ve "geçersiz oy yok" dedi.

Google Haberlere Abone ol
Abdüllatif Şener'i zora sokacak belge. Gazeteci Barış Pehlivan Şener'in oy kullandığı sandığın sonucunu paylaştı: Geçersiz oy yok. Abdüllatif Şener 'geçersiz oy kullandım' demişti

Halk TV'deki dünkü programda bomba açıklamalar yapan Abdüllatif Şener, CHP'den isitfa etitğini söylemiş ayrıca seçimde CHP'ye ve Kemal Kılçdaroğlu'na oy vermediğini söylemişti.

CHP'nin büyük tepkisini çeken bu açıklamalarla ilgili ayrıca Şener, yayında cumhurbaşkanlığı seçiminin birinci turunda Kılıçdaroğlu yerine Sinan oğan'a oy verdiğini belirtmiş ve ikinci turda ise geçersiz oy kullandığını söylemişti.

O yayındaki gazetecilerden Barış Pehlivan, Şener'in bu açıklamalarını inceledi ve bugün sosyal medya üzerinden dikkat çekici bir açıklama yaptı.

Pehlivan'a göre Şener ikinci turda geçersiz ol kullandığını söylemiş ancak o sandıktan geçersiz oy çıkmamıştı.

 

İşte Barış Pehlivan'ın bugün yaptığı o paylaşım:

Abdüllatif Şener, canlı yayında bize “Cumhurbaşkanlığı seçiminin birinci turunda Sinan Oğan’a oy verdiğini, ikinci turda ise geçersiz oy kullandığını” söylemişti. Edindiğim bilgiye göre, Şener oyunu ailesiyle birlikte Ümitköy Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde kullandı.

Sandık numarası ise 4090. 4090 numaralı sandıkta görevli CHP müşahidi ile görüştüm. Kendisi Şener’in ikinci turda o sandıkta oy kullandığına tanık olduğunu belirtti. Ve ikinci turdaki o sandıktaki tutanakları inceledim. Buna göre, o sandıkta toplam 321 seçmen oy kullanmış. Sanıktan 57 oy Recep Tayyip Erdoğan’a, 264 oy ise Kemal Kılıçdaroğlu’na çıkmış.

Asıl çarpıcı olan ise şu: Sandıktan hiç geçersiz oy çıkmamış. Yani, Şener iddia ettiği gibi geçersiz oy kullanmamış. O sırada CHP’den istifa ettiği ve ilk turda Sinan Oğan’a oy verdiği düşünülürse, Abdüllatif Şener’in ikinci turda Erdoğan’a oy verdiği kanısı güçleniyor. Kaldı ki, aynı sandıkta birinci turda çıkan 11 Sinan Oğan oyunun hepsinin Recep Tayyip Erdoğan’a gittiği de gözlemleniyor. Bu son duruma dair Şener’i aradım, mesaj da attım ancak ulaşamadım. İşte Abdüllatif Şener’in oy kullandığı sandığa dair 28 Mayıs tarihli sonuç tutanağı…

 

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin