Abdullah Öcalan'a görüş izni geliyor: Öcalan'ın bir yakınıyla görüşmesine izin verileceğini ileri sürdü

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, HDP'nin tepki gösterdiği 'tecrit' uygulamasıyla ilgili yeni bir gelişme yaşandığını söyledi; Abdullah Öcalan'ın bir yakınıyla görüşmesine izin verileceğini ileri sürdü.

Google Haberlere Abone ol
Abdullah Öcalan'a görüş izni geliyor: Öcalan'ın bir yakınıyla görüşmesine izin verileceğini ileri sürdü

Terör Örgütü PKK lideri Abdullah Öcalan'ın görüş yasağının kaldırılması için düzenlenen 'tecrit yürüyüşleri' sonrası hükümetin harekete geçtiği öğrenildi. 

İktidara yakınlığıyla bilinen gazeteci Abdulkadir Selvi, Hürriyet gazetesindeki yazısında  "Kulislerden edindiğim izlenime göre Öcalan’ın yakında bir yakınıyla görüşmesine izin verilecek" ifadesini kullandı. 

İmralı'ya gitmesi beklenen isimler olarak Mehmet Öcalan ve HDP Şanlıurfa Milletvekili Ömer Öcalan'ı sırayan Selvi, şunları söyledi:

"Öcalan’ın görüşmesine bir defalığına mı izin verilecek yoksa bu belirli aralıklarla devam mı edecek, orasını bilmiyorum. Ama önemli olan bu görüşmeden ne çıkacak? Öcalan, Kandil’e ve HDP’ye bir mesaj gönderecek mi?"

AKILLARA GELEN YORUM: 'AKP 'ALIN İŞTE, ÖCALAN'LA GÖRÜŞ YASAĞINI KALDIRDIK' DİYEBİLİR, HDP BU SINAVA HAZIR MI?'

Söz konusu gelişme, Cumhuriyet gazetesi yazarı Barış Pehlivan'ın birkaç gün önce dile getirdiği yorumları hatırlattı. 

Barış Pehlivan: AKP 'Alın işte, Öcalan'la görüş yasağını kaldırdık' diyebilir, HDP bu sınava ve sonuçlarına hazır mı?

"2019’daki yerel seçimlerde 'HDP’nin şimdiye kadarki tarafsız çizgisinde ısrar etmesini' isteyerek örtülü boykot çağrısında bulunan Öcalan değil miydi?  Kürt seçmenin çoğunluğu Öcalan’ı değil de 'Gerekirse bağrınıza taş basın ve ‘faşizme hayır’ anlamına gelecek oyunuzu kullanın' diyen Demirtaş’ı dinlememiş miydi?" diyen Pehlivan, şunları kaydetmişti:

'DEMİRTAŞ 'TECRİT KALDIRILSIN' YÜRÜYÜŞÜNE DAİR ŞİMDİLİK HİÇBİR ŞEY DEMEDİ'

"Farkında değil misiniz: Demirtaş Kürt basınına yapılan gözaltı operasyonunu eleştirirken HDP’nin 'tecrit kaldırılsın' yürüyüşüne dair şimdilik hiçbir şey demedi. Sahi, HDP de İmralı’ya değil de Edirne Cezaevi’ne doğru yapsaydı yürüyüşünü, kamuoyundan nasıl destek alırdı? 

Sanki dert şu: Türkiye koşar adım seçime giderken HDP Öcalan’ın ne düşündüğünü öğrenip, ona göre pozisyon almak istiyor. 'Tecrit kaldırılsın' yürüyüşleriyle hem kitlesini mobilize etmeye hem de yön bulmaya çalışıyor. 

'ERDOĞAN'IN 'EDİRNE'DEKİ EN BÜYÜK HESABI İMRALI'DAKİNE VERECEK' SÖZÜ VÜCUT BULABİLİR'

Ama işte tam da bu süreçte iktidarın eline büyük bir koz da veriliyor. Zira, yazının girişinde sorduğum senaryonun devreye girmesi bekleniyor. Öyle ya, AKP 'Alın işte, dediğiniz gibi görüş yasağını kaldırdık' diyebilir. Der ve Öcalan da yine HDP’nin diğer muhalefet partileriyle birlikte yol yürümesine karşı çıkabilir. Zira, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 'Edirne’deki, en büyük hesabı İmralı’dakine verecek' sözü vücut bulabilir.  Ve sahi, HDP bu sınava ve sonuçlarına hazır mı? (...)"

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin