Abdullah Gül'den alkol yasası kararı!

Gül, tartışmalı yasayı gece onayladı.

Google Haberlere Abone ol
Abdullah Gül'den alkol yasası kararı!

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül; "alkol yasağı" tartışmalarına neden olan ve alkol satışı, reklamı ile tüketiminde köklü değişiklikler yapan yasal düzenlemeyi onayladı. Onaylama, Meclis'e geri gönderme ve onaylayarak Anayasa Mahkemesi'ne götürme yetkileri olan Gül, alkolle ilgili yasal düzenleme konusundaki önemli kararını inceleme süresi dolmadan bir gün önce verdi. Gül'ün, "yasayı onaylama veya bazı maddelerinin bir kez daha görüşülmesi için Meclis'e gönderme" yönünde bir karar vermeden önce 15 günlük yasal inceleme süresini tamamen kullanması dikkat çekti. Cumhurbaşkanlığı internet sitesinden genelde akşam saatlerinde duyurulan onay kararlarının, bu akşam daha ileri bir saatte duyurulması dikkat çekti. Cumhurbaşkanlığı'ndan bu gece yapılan duyuruda, şu ifadeler yer aldı:



Köşk'ten gece açıklaması

"6487 sayılı Bazı Kanunlar ile 375 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun, 6488 sayılı Türkiye Cumhuriyeti ile Tunus Cumhuriyeti Arasında Dostluk ve İşbirliği Anlaşmasının Onaylanmasının Uygun Bulunduğuna Dair Kanun, 6489 sayılı Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Tunus Cumhuriyeti Hükümeti Arasında Güvenlik İşbirliği Anlaşmasının Onaylanmasının Uygun Bulunduğuna Dair Kanun, 6490 sayılı Türkiye Cumhuriyeti ve GürcistanArasında Ahıska-Borçka Enterkonneksiyon Hattı Yoluyla Sınır Ötesi Elektrik Ticaretine İlişkin Anlaşmanın Onaylanmasının Uygun Bulunduğuna Dair Kanun, 6491 sayılı Türk Petrol Kanunu, Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından Anayasanın 89'uncu maddesinin birinci fıkrası ile 104'üncü maddesinin ikinci fıkrasının (a) bendi uyarınca yayımlanmak üzere Başbakanlığa gönderilmiştir."



İnceleme süresinden bir gün onayladı

Kamuoyunda "alkol yasağı" algısına neden olan Bazı Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, 24 Mayıs'ta Meclis'te kabul edildi. Yasal düzenleme, 28 Mayıs'ta da Cumhurbaşkanlığı'na gönderildi. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün, anayasaya göre yasayı incelemek için 15 gün süresi bulunuyor. Gül'ün düzenleme konusunda; onaylama, bazı madde veya maddelerinin bir kez daha görüşülmesi için Meclis'e geri gönderme ve onaylayarak Anayasa Mahkemesi'ne götürme yetkileri bulunuyor. Gül'ün, 15 günlük süresi salı günü yani yarın sona erecekti. Gül'ün, Cumhurbaşkanlığı'nın hukuk uzmanlarından düzenlemeyi kamuoyunda oluşan algıları da dikkate alarak, kapsamlı bir biçimde incelemelerini istediği belirtildi. Gül, 14 gün süreyle uzmanların incelediği yasal düzenlemeyle ilgili kararını bu gece verdi ve yasayı onayladı. Yasa, yarın Resmi Gazete'de yayımlanacak.



Haberin devamı için TIKLAYIN.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin