'Abdullah Gül ile 12 yıl' kitabının yazarı konuştu

Dönemin Cumhurbaşkanı Gül'ün başdanışmanı Ahmet Sever canlı yayında kitabını anlattı.

Google Haberlere Abone ol
'Abdullah Gül ile 12 yıl' kitabının yazarı konuştu

11'inci Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün başdanışmanı Ahmet Sever'in önceki gün satışa çıkan 'Abdullah Gül ile 12 Yıl' isimli kitabıyla ilgili detayları canlı yayında anlattı.



CNN Türk'ten Mirgün Cabas'a konuşan Sever, dönemin Cumhurbaşkanı Gül ile ilgili ilk sıkıntının Gezi olayları sırasında ortaya çıktığını belirtti. Sever, "Gül, Erdoğan'a mayınları temizlenmiş bir alan bıraktı." dedi.



Sever sözlerine şöyle devam etti;



"Abdullah Gül Cumhurbaşkanı olduğunda Başbakan nedeniyle büyük bir tepki vardı tüm sorunları o yaşadı. Asker, statüko bunlara ilave olarak 4 dosya vardı masasında bekleyen İran Irak tezkeresi, AB görüşme süreci. 2007'de Abdullah Gül'ün Cumhurbaşkanı olmasının önü kesilmeye çalışıldı 367 ile. Muhtıralar verildi ve seçime gidilmek zorunda kalındı. Cumhurbaşkanı oldu ama sorunlar bitmedi ki. Çift resepsiyonlar, Hayrinnüsa Gül'ün başörtüsüne olan takıntılar. Abdullah Gül ile Erdoğan'ın göreve başladığı törenleri hatırlayın birinde müthiş bir kutlama varken Abdullah Gül'ün karşılaması çok daha soğuk olmuştu hatta Necdet Sezer makamından bile inmemişti."



HASAN CEMAL VE CAN DÜNDAR'A ÜZÜLDÜ



Sever, "Gazetecilerin, gazetecilik yaptığı için işsiz kalmasına çok üzüldü. Hasan Cemal ve Can Dündar’da çok üzüldü. Kendi açısından onarmak için çabası oldu. “Direneceksin kardeşim” dedi. O mesaj da iki tarafa giden bir mesajdı. Bir cumhurbaşkanı dönüp bunu söylüyorsa, ötekilere de söylüyor. Gül fırsat kolluyor diyenler oldu. Bunu programın başında da konuşmuştuk. Son derece yanlış ve gerçekle örtüşmeyen bir şey. Kitabı bana o yazdırsa ve şu zaman çıkaralım gibi bir şey olsa bir izahı, altyapısı olabilir. Kitap yazmak tamamen benim fikrim." dedi.





"BENİM BOMBALARLA İŞİM OLMAZ"



Cabas'ın "Erdoğan Abdullah Gül ile hep kardeşlik hukuku olduğunu söyledi ama Gül hep zararlı çıktı sanki" sorusuna Sever, "Evet ben bir röportaj vermiştim o dönem. Cumhurbaşkanının çevresinden Gül'e sürekli bir saldırı oldu ve Erdoğan uyarmadı. Kimse üslubuna dikkat etsin demedi. Ne zamanki ben haksızlıkları dile getirmek için röportaj verdim ben fitne başı oldum. Aralarına nifak tohumları eken oldum." dedi. Sever, kitabıyla ilgili "Tepkiler var, Hakeret de küfür de övgü de var. " dedi. Sever, kitabına 'bomba' diyen AKP Milletvekili Şamil Tayyar içinse, "Benim bombalarla işim olmaz, bir kitabı bombayla özdeşleştirmek hoş değil, doğru değil. Benzetme babında bile olsa çok yakışıksız" ifadelerini kullandı.



"GÜL, YAZMASAM DAHA MUTLU OLACAKTI"



Sever, "Ben bu kitabı kendi irademle kendim yazmaya karar verdim. Sayın Gül'ün en ufak bir müdahalesi yok. Kitabın yazma fikri tamamen bana ait. Kendisiyle bunu görüştüm, bana yazma demedi; katkı da vermedi.  Ama mesafeli durdu. Hatta yazmasam daha mutlu olacaktı." dedi. 





 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin