Abdülkadir Selvi eleştirilere ağır cevap verdi!

Gazeteci Abdülkadir Selvi, kendisini eleştirenlere yanıt verdi.

Google Haberlere Abone ol
Abdülkadir Selvi eleştirilere ağır cevap  verdi!

Yeni Şafak Ankara Temsilcisi Abdülkadir Selvi'nin ablası Fatma Kaya, İleri Haber'e verdiği röportajda kardeşi için "Keşke simit satıp onurlu yaşasaydı" dedi.



Kaya ayrıca röportajda İstanbul'a taşınmadan önce Sivas Yıldızeli ilçesinde yaşadıklarını, Alevi oldukları için büyük baskı gördüklerini belirterek, Selvi'nin o yıllarda üniversiteye gittiğini ve değişimin bu süreçte başladığını kaydetti. Abla Kaya, Yıllar önce ailesiyle bütün bağlarını koparıp sağcılarla hareket etmeye başladığını belirtti. Selvi'nin o yıllarda cemaatçilerle ilişki kurmaya başladığını dile getirerek, sonraki dönemlerde Selvi'nin aileyle bağını tamamen kopardığını söyledi.



Kardeşinin sağcı olmasının ardından bir daha yıllarca görüşmediklerini ve konuşmadıklarını belirten abla Kaya, "Bu saatten sonra da konuşmak ve yüzüne bakmak istemiyorum. Biz Aleviyiz. Değerlerimize bağlıyız" dedi. Selvi'ye sert sözlerle yüklenen Kaya, kardeşindeki bu değişime inanamadıklarını belirterek, bugün bu kadar iktidarı savunmasının kabul edilemez olduğunu söyledi.



Kaya ayrıca, kardeşi Selvi'yi televizyonda gördüğünde televizyonu kapattığını belirterek “Abdülkadir'e sevgimiz saygımız kalmadı. Dedem devrimci bir adamdı. Deniz Gezmiş, Sivas'ta babamın evinde kaldı. Bizim soyumuz bellidir. Böyle bir evde yetişip böyle olunur mu?” demişti.



Kaya'nın bu sözleriyle başlayan tartışmaya Abdülkadir Selvi'den cevap gecikmedi. Selvi, sosyal medya hesabına konuyla ilgili "Benimle mücadele edenler ablamın yanlışlarla dolu ifadelerinin arkasına saklanmışlar bu kadar kahpe olduklarını bilmezdim eyvallah etmem" yazdı.



Abdülkadir Selvi eleştirilere ağır cevap  verdi!


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin