Abdi İpekçi için bir mesaj da TGC'den: '36 yıldan bu yana... '

Meslektaşları öldürülen gazeteci için anma mesajı yayınladı.

Google Haberlere Abone ol
Abdi İpekçi için bir mesaj da TGC'den: '36 yıldan bu yana... '

TGC(Türkiye Gazeteciler Cemiyeti) 1 Şubat 1979 tarihinde uğradığı silahlı saldırı sonucunda hayatını kaybeden Milliyet Gazetesi Başyazarı, Genel Yayın Müdürü ve TGC Başkan Vekili Abdi İpekçi’yi ölümünün 36. yıl dönümü nedeniyle bir mesaj yayınladı.



TGC'nin 1908 yılından bu yana 64 gazetecinin öldürüldüğünü hatırlattığı açıklaması şu şekilde:



Abdi İpekçi, Türkiye’de kamuoyunun gerçekleri öğrenme ve doğru haber alma hakkı için uğraş veren ve gazetecilik etik ilkelerinin yaygınlaşması için çaba harcayan örnek bir meslek ustamızdı. 36 yıldan bu yana hala aydınlanamayan ve dosyası faili meçhuller arasına kaldırılan Abdi İpekçi’nin öldürülmesinin basınımız için de bir dönüm noktası olduğunu düşünüyoruz.



Meslekte 'Abdi İpekçi Gazeteciliği' diye anılan dürüst gazeteciliğin o tarihten bu yana yavaş yavaş sansasyonun öne çıktığı, iktidarlara yanaşan bir habercilik anlayışına dönüştürülmeye çalışıldığını üzülerek izliyoruz. Ne yazık ki, günümüzde de hak odaklı habercilik yapmaya çalışan habercilerin ve yazarların tehdit edildiği, baskı altına alındığı, hatta işten çıkarıldığı bir dönemi yaşamaktayız.



1908 yılından bu yana 64’ü bulan öldürülen gazeteciler arasında Abdi İpekçi, Uğur Mumcu, Çetin Emeç, Ahmet Taner Kışlalı gibi değerlerimizin tetikçileri bulunsa da azmettiricileri hala ortaya çıkarılamadı. Türkiye demokrasi açısından bu durumun hala sancısını ve acılarını yaşamaktadır. Abdi İpekçi gazeteciliğinin Türkiye basınının içinde bulunduğu bu zorlu dönemlerde yeniden yeşermesi en büyük  dileğimiz. Bunun için de meslektaşlarımıza hangi konumda olursa olsunlar büyük görevler düştüğüne inanıyoruz. Abdi İpekçi’yi özlemle andığımızı bir kez daha vurguluyoruz.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin