AB'den Türkiye'ye önemli ziyaret! Hakan Fidan vize serbestisiyle ilgili açıklamalarda bulundu

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, AB Komisyon Üyesi Varhely ile ortak basın toplantısında açıklamalarda bulundu. Fidan, "Vize serbestisi sürecinde ilerleme kaydedilmesi de beklentilerimiz arasındadır. Düzensiz göçle mücadelede de adil bir yük paylaşımı temelinde iş birliğine ihtiyacımızı yineledik" dedi. Fidan ayrıca Schengen krizi konusunda da, "Türk vatandaşlarının mağduriyetine son verin" ifadelerini kullandı.

Google Haberlere Abone ol
AB'den Türkiye'ye önemli ziyaret! Hakan Fidan vize serbestisiyle ilgili açıklamalarda bulundu

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu'nun komşuluk ve genişlemeden sorumlu üyesi Oliver Varhelyi, AB ile Türkiye arasındaki işbirliği görüşmeleri için Türkiye'yi ziyaret etti.

Bu kapsamda Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'la bir araya geldi. İkili ortak açıklamalar bulundu.

Açıklamalardan öne çıkanlar başlıklar:

AB Komisyonu Üyesi Oliver Varhelyi:

Türkiye bizim için dost bir ülke. AB-Türkiye ilişkilerinde nasıl bir ilerleme sağlayabiliriz bunu görüşmemiz istendi. Halihazırda gerçekleştirdiğimiz bazı başarılar da var. Yeni Ortaklık Anlaşması bizim için ve insanlar için önemli bir gelişme, bu yatırımları kolaylaştıracak.

Türkiye Yatırım Platformu şu anda tamamen operasyonel hale geldi. Bütün bunlar Türkiye'nin ekonomisine katkıda bulunacaktır. Bu ayrıca Türkiye ve Avrupa'da istihdamı da artıracaktır.

Türkiye'deki tahrip edici depremin ardından 150 milyon Euro'luk insani yardımda bulunduk, ayrıca 470 milyon Euro'luk bir paket hazırlandı.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan:

 İlişkilerimizin ilerlemesi için gerekli iradeyi sergilemelerini ve daha cesur davranabilmelerini istiyoruz. (Schengen krizi)  Türk vatandaşlarının mağduriyetlerine son verin. 

Vize serbestisi sürecinde ilerleme kaydedilmesi de beklentilerimiz arasındadır. Düzensiz göçle mücadelede de adil bir yük paylaşımı temelinde iş birliğine ihtiyacımızı yineledik.

Türkiye’nin Avrupa Birliği üyelik sürecinin önünün açılması ilişkilerimizin üyelik perspektifi temelinde yeniden canlandırılması elzemdir. AB, Türkiye’yi müzakere eden bir aday ülke olarak görmeli ve ahde vefa etkisinin gereklerini yerine getirmelidir.

 

Kaynak: İHA
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin