ABD'den skandal işkence fotoğrafları açıklaması

ABD, dün Anadolu Ajansı tarafından kamuoyuna duyurulan fotoğrafları kuvvetle kınadı.

Google Haberlere Abone ol
ABD'den skandal işkence fotoğrafları açıklaması

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Marie Harf, günlük basın brifinginde, Suriye'de savaş suçu belgeleriyle ilgili değerlendirmesini sorması üzerine, "Bu raporları mümkün olan en kuvvetli ifadelerle kınıyoruz. Bu son raporlar ve fotoğraflar, rejimin sadece Suriye halkını özgürlük ve insan haysiyetinden mahrum etme değil, önemli boyutta duygusal ve fiziksel acılar çektirme çabalarında geniş çaplı ve görünür sistematik ihlallerini gösteriyor" dedi.



ABD olarak, bu tür korkunç eylemler hakkında bilgi edindiklerinde yüksek sesle tepkilerini ortaya koyduklarını ve bunu yapmaya devam edeceklerini belirten Harf, "Sahadaki durum o kadar korkunç ki, bir siyasi geçişi hayata geçirmemiz ve Esed rejimini iktidardan indirmemiz gerekiyor" ifadesini kullandı.



Suriye rejiminin savaş suçları ve insanlığa karşı suçlardan sorumlu olduğunu vurgulayan Harf, "Bu son fotoğraflar, aşırı derecede rahatsız edici. Bunlara bakması korkunç ve ciddi uluslararası suçlar olabilecek eylemleri gösteriyor. Uzun süredir söylediğimiz gibi, Suriye'de bu tür ciddi ihlallerden sorumlu olanlara hesap sorulmalı" diye konuştu.



"Belgelerin gerçekliğinden şüphe duymak için neden yok"



Harf, brifingde AA muhabirinin bir sorusu üzerine, belgelerin gerçekliğine dair şüphe duymak için bir nedenlerinin olmadığını belirtti. 



Sözcü Harf, "Bu fotoğraflar, bizim uzun süredir bildiğimiz ve geçmişteki raporlarda gördüğümüz şeyleri çok net ortaya koyuyor. Bu berbat Suriye hapishanelerinden çıkan ve Esad rejiminin kendi halkına yönelik korkunç muamelesini yansıtan bu fotoğrafların gerçek olmadığına inanmak için bir nedenimiz yok" dedi.



Haberin devamı için tıklayın.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin