ABD'den 'ROJ TV' baskısı!

NATO Genel Sekreteri Anders Fogh Rasmussen'in görev süresi sona ererken göreve nasıl getirildiğine ilişkin iddialar yeniden gündeme geldi.

Google Haberlere Abone ol
ABD'den 'ROJ TV' baskısı!

Rusya'nın İngilizce televizyon kanalı RT, avukat Björn Elmquist'e dayanarak Rasmussen'in NATO genel sekreteri olabilmesi amacıyla ABD'nin Türkiye'yi "yatıştırmak" için Danimarka'ya ROJ TV'yi kapatması için "baskı" yaptığı iddiasına ver verdi.



RT, Wikileaks'in Mart ayında sızdırdığı, Rasmussen'in NATO genel sekreteri olabilmek için "görevini kötüye kullandığı" yönündeki belgelerin anımsatıldığı haberinde "ABD, Türkiye'yi yatıştırmak amacıyla Kürt Roj TV kanalını kapatmaları için Danimarkalı otoriterlerine baskı yaptı. Kanalın avukatı, RT'ye bunun Anders Fogh Rasmussen'in NATO Genel Sekreteri pozisyonunu sağlamlaştırmak için yapıldığını söyledi" dedi.



Habere göre avukat Elmquist, FT'ye "Danimarka ile Türkiye arasında siyasi bazı ihtilaflar vardı. Ve ABD, o zaman döneminin Danimarka Başbakanı'nın genel sekreter olmasını çok sevdikleri için devreye girdi" şeklinde konuştu.



Elmquist, "Roj TV' hakkında nasıl dava açılacağı ve terörü teşvik ettiğinin nasıl kanıtlanacağı konusunda yaratıcı düşünülmesi yönünde ABD'den büyük bir baskı vardı" iddiasını dile getirirken Roj TV hakkındaki iddianamenin ortaya çıkmasından birkaç saat sonra Rasmussen'in NATO Genel Sekreteri olması konusunda Türk hükümeti ile diğer NATO ülkeleri arasında anlaşmaya varıldığının açıklandığını söyledi. (ANKA)


Etiketler abd roj tv baskı nato
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin