ABD'den MHP'ye tepki: Türkiye'de ifade özgürlüğüne yönelik kısıtlamalardan endişe duymaya devam ediyoruz

Grup toplantısı sonrası Bahçeli'nin kendisine Sinan Ateş sorusu yönelten VOA Türkçe muhabirini terslemesi ve korumalarının da gazeteciyi sert şekilde uzaklaştırmaları olayına ABD'den tepki geldi. ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ned Price, "Amerika'nın Sesi haberciliği uzun zamandır objektif haber ve bilgi için hayati bir kaynak olmuştur" dedi.

Google Haberlere Abone ol
ABD'den MHP'ye tepki: Türkiye'de ifade özgürlüğüne yönelik kısıtlamalardan endişe duymaya devam ediyoruz

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ned Price, VOA Türkçe (Amerika'nın Sesi) muhabiri Yıldız Yazıcıoğlu’nun MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve korumaları tarafından tartaklanmasına tepki gösterdi.

Sözcü Price, "ABD, Türkiye'de ifade özgürlüğüne yönelik yaygın kısıtlamalardan endişe duymaya devam ediyor. " ifadelerini kullandı. 

Sözcü şu açıklamaları yaptı: 

"İfade özgürlüğü - gazeteciler dahil ve hatta bazılarının tartışmalı ya da rahatsız edici bulduğu söylemleri içerdiğinde bile - demokrasiyi güçlendirir ve korunması gerekir."

Amerika'nın Sesi haberciliği uzun zamandır objektif haber ve bilgi için hayati bir kaynak olmuştur. ABD, Türkiye'de ifade özgürlüğüne yönelik yaygın kısıtlamalardan endişe duymaya devam ediyor. "

NE OLMUŞTU?

TBMM'de grup toplantısı sonrasında gazetecilerin sorularını yanıtlayan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, VOA muhabirinin Ankara'da öldürülen Ülkü Ocakları eski Genel Başkanı Sinan Ateş ile ilgili sorusuna ise tepki gösterdi ve "Hadi işine bak" dedi. Bahçeli'nin bu tavrı sonrasında gazeteciler korumalar tarafından sert bir şekilde uzaklaştırıldı.

 

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin