ABD'den Erdoğan'a New York Times yanıtı!

ABD Dışişleri'ne Erdoğan'ın New York Times çıkışı soruldu.

Google Haberlere Abone ol
ABD'den Erdoğan'a New York Times yanıtı!

ABD Dışişleri Bakanılığı Başdanışmanı Marie Harf'e, "Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçtiğimiz günlerde, CNN, New York Times, BBC'yi Türkiye'yi zayıflatmaya ve bölmeye çalıştıklarını söyledi. Yorumunuz var mı?" sorusu yöneltildi.



ABD Dışişleri Bakanlığı İletişim Stratejik İletişim Başdanışmanı Marie Harf, Türkiye'de hükümetin düşünce özgürlüğüne müdahale etmesinden kaygı duyduklarını 

söyledi.



Başkent Washington'da düzenlediği basın toplantısında, Marie Harf'e, "Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçtiğimiz günlerde, CNN, New York Times, BBC'yi Türkiye'yi zayıflatmaya ve bölmeye çalıştıklarını söyledi. Dün de, gazeteciler, Ermeniler, eşcinselleri fitne temsilcileri olarak niteledi. Bir müttefik ülkenin lideri Amerikan medyası hakkında konuşmasına ilişkin herhangi bir yorumunuz var mı?" sorusu yöneltildi.



Harf, "Erdoğan'ın sözleri seçimlerle ilgilimi sizce?" sorusuna da, "Bu konuda bir spekülasyon yapmayacağım" karşılığını verdi



Harf verdiği yanıtta, Türkiye'de hükümetin düşünce özgürlüğüne müdahale etmesinden derin kaygı duyduklarını belirtti. 



Harf, "Konu gazetecilere gelince, elbette ki ABD düşünce özgürlüğünü destekler. Biz Türkiye'de hükümetin düşünce özgürlüğüne müdahale etmesinden kaygı duyuyoruz. Bunu uzun zamandır dile getirmekteyiz. Bağımsız ve özgür medya, demokratik ve açık bir toplumun temel unsurudur. Türkiye dostumuz ve NATO müttefikimiz. Türk yetkilileri, yargı bağımsızlığı da dahil olmak üzere demokratik değerleri korumaya, medya ve bilgiye erişim de dahil olmak üzere ifade özgürlüğünü korumaya çağırıyoruz" dedi.



Marie Harf, "Erdoğan'ın, Ermeniler, eşcinseller ve gazeteciler için kullandığı olumsuz nitelemeleri, kınıyor yada eleştiriyor musunuz?" sorusunu, "Kesinlikle" diye yanıtladı.



Harf, Kadir Has Üniversitesi'nin yaptığı bir ankette, Türklerin yüzde 35'inin, İsrail'den sonra ABD'yi tehdit gördüğü ile ilgili soruyu, "Bir tek anket alınarak yola çıkılamaz. Bir anket sadece bir ankettir, görmedim, yöntemleri neymiş bilmiyorum. Dediğim gibi, Türkiye dost ve NATO müttefiki bir ülke" dedi. (DHA)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin