ABD'den bir Türk sesi: Bengisu

Genç kuşağın başarılı temsilcisi Bengisu ‘Bir Dost Bulamadım’ ile geçmişe modern ve dinamik bir selam çakıyor! Müzik endüstrisinin kalbi ABD’de yaşayan genç ve başarılı müzisyen Bengisu, ‘Bir Dost Bulamadım’ isimli teklisiyle müzikseverlerle buluşacak.

Google Haberlere Abone ol
ABD'den bir Türk sesi: Bengisu

Berklee College of Music’te Vocal Performance (Şan) ve Music Business Management (Müzik İşletmesi / Menajerlik) bölümlerini bitiren Bengisu, Ajda Pekkan’ın gizli kalmış klasiklerinden ‘Bir Dost Bulamadım’ şarkısına getirdiği yorumla Türk dinleyicisine yeniden merhaba diyecek.

Sözleri Pir Sultan Abdal’a ait şarkı, geçmişten bugüne pek çok sanatçı tarafından yorumlandı ve en çok Ajda Pekkan’ın yorumu ile hatıralarda kaldı.

ELEKTRONİK AĞIRLIKLI MODERN BİR YORUM

Şarkının cover’ı için daha önce çeşitli single ve film müziği çalışmalarından tanıdığı Ömer Ahunbay’la çalışan Bengisu, ‘Bir Dost Bulamadım’ın ortaya çıkış sürecini “İkinci evim olan Jingle House’a ve biricik Ömer Ahunbay’a gittim. Şarkıyı dinlediğinde ‘Ben bunu nasıl kaçırdım, nereden buldun bu aranjmanı, bu şarkıyı dedi. Daha elektronik, daha modern bir yorum katabileceğimizi konuştuk. Ardından da devreye sevgili aranjörümüz Ugurcan Sezen girdi” sözleriyle anlatıyor.

  • ‘Bir Dost Bulamadım’, Garaj Müzik yapımcılığında 15 Mayıs’ta tüm dijital platformlarda ve Bahçeşehir Koleji Basketbol Takımı sponsorluğunda çekilen sürprizlerle dolu klibi de aynı gün Youtube’da yayında olacak.

ABD'den bir Türk sesi: Bengisu

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin