ABD'den Ahmet Hakan'a ziyaret

ABD Başkonsolosu Ahmet Hakan'ı ziyaret etti.

Google Haberlere Abone ol
ABD'den Ahmet Hakan'a ziyaret

ABD'nin İstanbul Başkonsolosu Charles Hunter, saldırıya uğrayan Hürriyet Gazetesi yazarı Ahmet Hakan'a geçmiş olsun ziyaretinde bulundu.



Hunter ziyaret sonrası açıklamalarda bulundu.



Hunter, "Bir demokrasinin ana taşlarından biri vatandaşların haber almasıdır. Ve vatandaşların haber alması için özgür medyadan daha değerli bir faktör olamaz. İnsanlar sizinle aynı fikirde olmayabilir fakat bunları ifade edebilmesi için sivil ve medeni bir ortamın olması gerekiyor" dedi.



"Ahmet Hakan'a bir ziyarette ABD'den" Galerisine Göz At



Ahmet Hakan ve işlerini dürüstçe yapan gazetecilerin yanında olduklarını söyleyen Hunter, "Bugün burada büyükelçimiz John Bass ve ABD'nin Türkiye misyonu adına sayın Ahmet Hakan'a hızla iyileşmesi dileklerimi iletmek üzere buradayım. Aynı zamanda özgür medya ve ifade özgürlüğü prensibine bir kez daha önem atfetmek için buradayım. Bir demokrasinin ana taşlarından biri vatandaşların haber almasıdır. Ve vatandaşların haber alması için özgür medyadan daha değerli bir faktör olamaz. İnsanlar sizinle aynı fikirde olmayabilir fakat bunları ifade edebilmesi için sivil ve medeni bir ortamın olması gerekiyor. Ahmet Hakan ve işlerini dürüstçe yapan bir çok gazetecilerin yanındayız ve Türkiye'de medyanın daha gelişmesi için dileklerimizi sunuyoruz" diye konuştu. (DHA)



Meslektaşları Ahmet Hakan'ı ziyaret etti



Kılıçdaroğlu'ndan Ahmet Hakan'a ziyeret



 



 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin