ABD'de tarım dışı istihdam verisi ve işsizlik oranı açıklandı. Piyasalar için kritik rakamlar! ABD tarım dışı istihdam verisi kaç oldu?

ABD tarım dışı istihdam verisi ve işsizlik rakamları 6 Ekim 2023 Cuma itibarıyla açıklandı. Böylece piyasaların ekim ayında beklediği veriler belli oldu. Peki ABD tarım dışı istihdam verisi kaç oldu? İşte ABD tarım dışı istihdam verisi ve işsizlik oranları.

Google Haberlere Abone ol
ABD'de tarım dışı istihdam verisi ve işsizlik oranı açıklandı. Piyasalar için kritik rakamlar! ABD tarım dışı istihdam verisi kaç oldu?

ABD Çalışma Bakanlığı, eylül ayına ilişkin istihdam raporunu açıkladı. 

Eylül ayında dinlenme ve konaklama, kamu, sağlık hizmetleri, bilimsel ve teknik hizmetler ile sosyal yardım sektörlerinde istihdam artışı görüldü.

İşte ABD tarım dışı istihdam verisi ve işsizlik oranları.

ABD TARIM DIŞI İSTİHDAM VERİSİ KAÇ OLDU?

ABD tarım dışı istihdam verisi eylül ayında 336 bin kişi artarak beklentilerin üzerinde gerçekleşti.

Piyasa son 8 ayın en yüksek artışını kaydeden tarım dışı istihdam verisinin 170 bin artmasını bekliyordu.

ABD'DE İŞSİZLİK ORANI KAÇ OLDU?

ABD'de işsizlik oranı eylül ayında değişmeyerek yüzde 3,8 oldu. Böylece işsizlik oranı Şubat 2022'den bu yana en yüksek seviyesinde kalmaya devam ediyor.

İşsizlik oranında beklentiler yüzde 3,7 olması yönündeydi.

ABD'DE İŞSİZ SAYISI EYLÜL AYINDA 5 BİN KİŞİ ARTTI

Ülkedeki işsiz sayısı, eylülde 5 bin kişi artarak 6 milyon 360 bin olarak kaydedildi. İş gücüne katılım oranı da bu dönemde değişmeyerek yüzde 62,8 ile Şubat 2020'den bu yana en yüksek seviyede kaldı.

ORTALAMA SAATLİK KAZANÇ 33,88 DOLAR OLDU

Haftalık ortalama çalışma saati değişmeyerek 34,4 oldu. Ortalama saatlik kazanç eylül ayında bir önceki ayda olduğu gibi yüzde 0,2 artarak 33,88 dolara yükseldi.

 

Kaynak: A.A
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin