ABD'de maske takma zorunluluğu geri getirildi!

Koronavirüs tüm dünyayı etkisi altına aldı ancak henüz etkisini yitirmiş değil. Covid 19 yeni varyantlarıyla karşımıza çıkıyor. Maske zorunluluğu ülkelerden birer birer kalkarken ABD'den korkutan bir haber geldi. Artışı durdurulamayan vakalar nedeniyle Atlanta'da bir kolejde toplantı ve öğrenci partileri yasaklanırken maske takma zorunluluğu da getirildi.

Google Haberlere Abone ol
ABD'de maske takma zorunluluğu geri getirildi!

ABD Atlanta'da bir kolejde koronavirüsün BA.2.86 varyantı artış gösterdi.

Atlanta merkezli Morris Brown College, Kovid maskesi zorunluluğunu yeniden yürürlüğe koyduklarını duyurdu. Üniversite yönetimi yaptığı açıklamada maske takmanın 14 gün boyunca zorunlu olduğunun altını çizdi ve kampüs içinde mesafe kurallarına uyulmasını istedi.

Başta ABD ve İngiltere olmak üzere pek çok ülkede vaka sayıları yeniden tırmanışa geçerken uzmanlar bu durumun sorumlusu olarak yeni varyantı görüyor.

DÜNYA SAĞLIK ÖRGÜTÜ UYARDI

DSÖ Sözcüsü Margaret Harris, son dönemde yeni varyantlar nedeniyle Covid-19 vakalarında yaşanan artış, bu durumun etkileri ve DSÖ'nün ülkelerden beklentilerine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

"ENDİŞELİYİZ"

Son birkaç haftada dünya genelinde Covid-19 vakalarında artış yaşandığını anımsatan Harris, "Vaka artışlarıyla beraber ölen kişi sayısında bir artış yaşanmaması iyi bir haber. Henüz hastanelerin de ağır hastalarla dolu olduğunu görmüyoruz ancak artan vaka sayısından kesinlikle endişeliyiz." dedi.

Benzer bir karar Georgia eyaletinden yüzlerce kilometre uzaklıkta yer alan Lionsgate'ten de geldi. John Wick ve Açlık Oyunları gibi filmlerin yapımcısı olan Hollywood stüdyosu, çalışanlarına maske zorunluluğu getirdi. Deadline tarafından elde edilen elektronik postada Los Angeles'taki ofiste çalışanların tıbbı maske takması istendi. Şirket ayrıca son 10 günde yurtdışına çıkan çalışanlarının ofise gelmemesini istedi.

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin