ABD'de İslamofobiye karşı esprili reklam kampanyası

ABD'de siyasi gündemle giderek artan İslamofobiye karşı esprili bir reklam kampanyası başlatıldı.

Google Haberlere Abone ol
ABD'de İslamofobiye karşı esprili reklam kampanyası

Amerikan-İslam İlişkileri Konseyi (CAIR), ABD'de özellikle başkan adaylarından Donald Trump'ın konuşmalarıyla yükselen İslamofobi ile mücadele için esprili bir reklam kampanyası başlattı.



Kuruluş tarafından hazırlanan 1 dakikalık reklam videosunda, ABD'lilerin Müslüman komşularına olan şüpheli yaklaşımları esprili bir dille ekrana getiriliyor.



ABD'de İslamofobiye karşı esprili reklam kampanyası



Videoda, bu semptomları gösteren ABD'lilere "Islamophobin" adı verilen sakız öneriliyor. Sakızın görseline de yer verilen reklamda, "Islamophobin, kronik İslamofobisi olanlara iyi gelir. Ürünümüz kör bağnazlık, yersiz Müslüman korkusu, hoşgörüsüzlüğün tedavisinde etkilidir." ifadelerine yer veriliyor.



Reklamda, ABD halkına da hitap edilerek, "Müslümanlardan korkuyor ya da onlardan nefret mi ediyorsunuz? Sizin gibi giyinmeyen, konuşmayan ya da düşünmeyen insanlara şüpheyle mi yaklaşıyorsunuz? Müslüman ya da Müslüman zannettiğiniz birisini görünce aşırı endişeye mi kapılıyorsunuz? Seyahat ettiğiniz uçakta bir Müslüman olmasın diye dua mı ediyorsunuz?" soruları yöneltiliyor.



Videoda, bu sorulara "evet" cevabı verenlere "Islamophobin" sakızının iyi geleceği belirtiliyor.



İşte o reklam videosu:



"ABD'de İslamofobiye karşı esprili reklam kampanyası " Galerisine Göz At



(AA)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin