ABD medyası: Siyasi kriz, ekonomiyi olumsuz yönde etkiliyor!

ABD medyası, Türkiye'de yaşanan siyasi krizin ekonomiyi olumsuz etkilediği yorumunda bulundu.

Google Haberlere Abone ol
ABD medyası: Siyasi kriz, ekonomiyi olumsuz yönde etkiliyor!

Amerika'nın Sesi, "Siyasi Kriz Türk Ekonomisini Olumsuz Etkiler mi?" sorusuna başlığa çıkardığı haber analizinde "yolsuzluk skandalı borsada dalgalanmalara yol açarken Türk Lirası, Dolar ve Euro karşısında geçtiğimiz günlerde rekor düzeyde düştü" dedi. 



Yolsuzluk skandalının gündeme oturmasıyla geçen hafta hisse senetleri yüzde 20 oranında değer kaybederken, Türk lirasının döviz karşısındaki değeri de rekor düzeyde düştüğüne vurgu yapıldığı haberde analistlerin "siyasi krizin yarattığı asıl etkinin küresel piyasaların yılbaşından sonra tekrar faaliyete geçmesiyle hissedileceği" görüşlerine yer veriliyor.



Amerika'nın Sesi, "Yargının hükümete karşı başlattığı yolsuzluk soruşturması, ülke tarihinde şimdiye kadar görülen en geniş çaplı soruşturmalardan biri olarak anılıyor" değerlendirmesinde bulunuyor ve gözlemcilerin, "uluslararası piyasaların Türkiye'ye karşı tavrının değişmesinin zaten rekor seviyelere gerileyen Türk Lirası üzerindeki baskıyı daha da arttırabileceği" uyarısını yaptıklarına dikkat çekiyor.



"On yıldan fazla süredir iktidarda olan AK Parti, Türkiye'nin gayri safi milli hasılasını üçe katlayarak ülke tarihinde benzeri görülmemiş bir ekonomik büyümenin mimarı oldu" deniliyor ama bu yükselişin sona erebileceği görüşleri de aktarılıyor. Amerika'nın Sesi, şunları da söylüyor:



"Gözlemciler, hükümetin geleceğinin, yargıyla arasındaki savaş kadar ekonomik duruma da bağlı olduğunu söylüyor. Önümüzdeki Mart ayında yerel seçimler yapılacak. Başbakan Erdoğan'ın bu seçimleri hükümetiyle ilgili bir referanduma dönüştürmesi bekleniyor. 2014 yılında ayrıca Cumhurbaşkanlığı seçimleri de yapılacak. Başbakan Erdoğan'ın cumhurbaşkanlığına adaylığını koymasını bekleniyor." (ANKA)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin