ABD Kongresi’nden Ankara'ya çağrı: İfade özgürlüğünü kısıtlamayın

Temsilciler Meclisi Dış İlişkiler Komitesi’ne Türkiye’deki ifade özgürlüğüne saygı gösterilmesini isteyen bir tasarı sunuldu.

Google Haberlere Abone ol
ABD Kongresi’nden Ankara'ya çağrı: İfade özgürlüğünü kısıtlamayın

Türkiye’de başta Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, yönetim yetkililerinin basın ve ifade özgürlüğünü hedef alan açıklamalarından sonra ABD Kongresi’ne Türkiye’de ifade özgürlüğü ve insan haklarına saygı gösterilmesini isteyen bir yasa tasarı sunuldu.



Çarşamba günü hazırlanan tasarıya destek açıklayan milletvekillerinin sayısı iki günde 29’a ulaştı. Tasarı aralarında Cumhuriyetçi Partili Dana Rohrabacher ve Demokrat Partili Eliot Engel gibi isimlerin de olduğu milletvekilleri tarafından Temsilciler Meclisi Dış İlişkiler Komitesi’nin dikkatine sunuldu. Sunulan 279 sayılı tasarıda ise Temsilciler Meclisi’nin “Türkiye’deki ifade özgürlüğü ve insan haklarına saygı gösterilmesini istediği” belirtilerek şöyle denildi:



ANAYASAL, SEKÜLER DEVLET  



Türkiye, etnik, dini ve kültürel açıdan çok çeşitli nüfusuyla anayasal, seküler bir devlettir. Türkiye, Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı AGİT’in bir üye ülkesi ve ABD’nin önemli bir NATO müttefiki olarak uzun süredir modern bir demokrasidir. Evrensel insan haklarına, özellikle de ifade özgürlüğüne saygı, demokratik, açık bir toplumu sürdürmek için esastır. ABD Dışişleri Bakanlığı Demokrasi, İnsan Hakları ve Çalışma Bürosu, AGİT’in medya özgürlüğü temsilcisi, Freedom House (Özgürlük Evi) örgütü ve İnsan Hakları İzleme kuruluşu dahil önde gelen insan hakları gözlemcileri, ifade özgürlüğünün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Ak Parti’nin altında aşınmasından duyulan endişeyi ifade ettiler. 



Haberin devamını okumak için TIKLAYIN...


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin