'ABD - İran işbirliği' haberine çifte yalanlama!

İran'ın Irak Şam İslam Devleti'ne (IŞİD) karşı mücadele için ABD ile işbirliği yapacağına dair haberlere hem Washington'dan hem de Tahran'dan yalanlama geldi.

Google Haberlere Abone ol
'ABD - İran işbirliği' haberine çifte yalanlama!

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Marie Harf, günlük basın brifinginde bir soru üzerine, "İran'la askeri eylem koordine etmeyeceğiz ya da istihbarat paylaşmayacağız. Böyle bir planımız yok" dedi.



Bununla birlikte, tehditle ilgili diğer bölgesel oyuncularla olduğu gibi İranlılarla da diyaloğa açık olduklarını belirten Harf, bu kapsamda, ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı William Burns'ün, Viyana'daki nükleer müzakereler sırasında İranlı muhataplarıyla Irak konusunu da konuştuğunu, geçmişte İran'la Afganistan konusunda da görüşmelerinin olduğunu söyledi.



Harf, "Dolayısıyla diyaloğa açığız ama onlarla askeri eylem koordine etmeyeceğiz" ifadesini kullandı.



İRAN DA YALANLADI



İran Dışişleri Bakanı Yardımcısı Abbas Arakçı da ülkesinin IŞİD terör örgütüne karşı ABD ile işbirliği yaptığı yönündeki iddiaları yalanladı.



Fars Haber Ajansı'nın haberine göre Arakçı, "Tahran ve Washington'nun Irak'ta ortak çıkarları olabilir ancak bu konu iki ülke arasında işbirliği anlamına gelmiyor. Bunun için hiçbir sebep yok" dedi.



Batı medyasında, İran'ın IŞİD konusunda ABD ile askeri işbirliği yaptığı, İran dini lideri Ayetullah Hamaney'in de bunu desteklediği yönünde haberler yer almıştı. (AA)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin