ABD haziran ayı enflasyon rakamları açıklandı mı. 12 Temmuz 2023 Çarşamba ABD'de ÜFE ve TÜFE oranı kaç oldu. Haziran ayı enflasyonu beklentinin altında mı üstünde mi kaldı?

ABD haziran ayı enflasyon rakamları için geri sayım sona erdi. Kritik ABD haziran ayı enflasyon oranları 12 Temmuz 2023 Çarşamba saat 15.30 itibarıyla açıklandı. FED enflasyonu düşürmek için geçtiğimiz yıldan beri peş peşe faiz artışı yapmıştı. Haziran ayı enflasyonu beklentilerin de altında gerçekleşti. Peki ABD haziran ayı enflasyon rakamları açıklandı mı. ABD'de ÜFE ve TÜFE oranı kaç oldu? İşte 12 Temmuz ABD haziran ayı enflasyon rakamları.

Google Haberlere Abone ol
ABD haziran ayı enflasyon rakamları açıklandı mı. 12 Temmuz 2023 Çarşamba ABD'de ÜFE ve TÜFE oranı kaç oldu. Haziran ayı enflasyonu beklentinin altında mı üstünde mi kaldı?

ABD'de enflasyon rakamları açıklandı. FED faiz kararında, altın, dolar, borsa, kripto para ve küresel piyasalarda etkili olan ABD enflasyon rakamları aylık ve yıllık bazda tahminlerin altında kaldı.

Geçtiğimiz mayıs ayında Geçtiğimiz ay ABD'de TÜFE yüzde 0,1 olarak gerçekleşmişti. Enflasyonda yıllık artış ise yüzde 4 olmuştu.

Peki ABD haziran ayı enflasyon rakamları açıklandı mı. ABD'de ÜFE ve TÜFE oranı kaç oldu? İşte 12 Temmuz ABD haziran ayı enflasyon rakamları.

ABD HAZİRAN AYI ENFLASYON RAKAMLARI NE OLDU?

2023 Haziran ayı ABD enflasyon verisi (Tüketici Fiyat Endeksi - TÜFE) yüzde 3'e gerileyerek Mart 2021 sonrası en düşük seviyeyi gördü. Yıllık çekirdek TÜFE, yüzde 5 seviyesindeki beklentilere karşın yüzde 4,8 oldu. Çekirdek TÜFE ise aylık bazda ise yüzde 0,2 yükseldi. 

ABD HAZİRAN AYI ENFLASYON BEKLENTİSİ NE YÖNDEYDİ?

Piyasaların beklentisi ABD'de tüketici fiyatlarının haziran ayında yıllık bazda yüzde 3,1 oranında artması yönündeydi. Aylık Çekirdek TÜFE'de ise yüzde 0,3 artış bekleniyordu.

ABD MAYIS AYI ENFLASYON RAKAMLARI NE OLMUŞTU?

ABD mayıs ayı enflasyon rakamlarına göre TÜDE yüzde 0,1 ile yüzde 0,2'lik beklentinin altında artış gösterdi. Yıllık TÜFE yüzde 4 olarak açıkladı. Çekirdek TÜFE ise yüzde 0,4'le beklentilere paralel gerçekleşti.

TEMMUZ 2023 FED FAİZ KARARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Haziran ayı FED faiz toplantısı 13-14 Haziran'da yapıldı. Bu toplantıda faizler 5-5,25 aralığında sabit bıraktı. Sıradaki toplantı 25-26 Temmuz'da yapılacak. FED faiz kararının 26 Temmuz akşam saatlerinde açıklanması bekleniyor. Gözler FED Başkanı Jerome Powell'da olacak.

Öte yandan piyasalarda FED'in temmuz toplantısında faizleri 25 baz puan artıracağı beklentisi bulunuyor.

Temmuz: 25-26

Eylül: 19-20

Ekim/Kasım: 31-1

Aralık: 12-13

Etiketler ABD enflasyon haziran
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin