ABD Dışişleri Bakanlığı'ndan Türkiye'deki vize işlemleri hakkında karar

ABD, Ankara'nın tepkisinin ardından Türkiye'deki vize işleme kapasitesini artıracağını bildirdi. 

Google Haberlere Abone ol
ABD Dışişleri Bakanlığı'ndan Türkiye'deki vize işlemleri hakkında karar

ABD Dışişleri Bakanlığı'ndan bir yetkili, e-posta yoluyla Reuters haber ajansına yaptığı açıklamada Türk vatandaşlarının vize almak için uzun süre beklemek zorunda kalmasıyla ilgili olarak, "Bu durumun ilişkilerimizde rahatsızlık yaratan bir şey olmasını istemiyoruz" dedi. 

 T24'ün aktardığına göre yetkili, ABD Büyükelçiliği'nin göçmen dışı vize işlemlerini Ankara'da açacağı yeni yerleşkede gerçekleştireceğini belirtti.

"Türkiye misyonumuz gecikmeleri önlemek için çok yoğun çalıyor" diyen ABD Dışişleri Bakanlığı yetkilisi, "Ankara'daki Büyükelçiliğimizin tamamlanan yeni yerleşkesi vize işleme kapasitemizi artıracak" dedi. 

 Türkiye'de ABD vizesi almak isteyenlerin randevu için bile 15 ay kadar beklemesi gerekebiliyor. ABD, bunun gerekçesinin Covid-19 pandemisi sonrası ABD vizelerine artan talepler ve önlemlerin yarattığı komplikasyonlar olduğunu belirtiyor.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu salı günü, ABD ve Avrupa vize randevularının geç verilmesi konusunda, "Kasıt görüyoruz. Bu ülkelerin büyükelçilerine gerekli uyarılar yapılacak. Düzelmezse karşı tedbirler alacağız." açıklamasında bulunmuştu.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin