ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken'den, Rusya Devlet Başkanı Putin hakkında savaş suçu iddiası... 'Uzmanlar belgelemeye çalışıyor'

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Putin’in Ukrayna’da savaş suçu işlediği görüşüne katıldığını ve uzmanların Rusya'nın Ukrayna’daki savaş suçlarını belgelemeye çalıştığını açıkladı. Rus ordusunun saldırısı altındaki Mariupol Belediyesi, şehrin yüzde 90’ının saldırılar nedeniyle yok olduğunu duyurdu.

Google Haberlere Abone ol
ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken'den, Rusya Devlet Başkanı Putin hakkında savaş suçu iddiası... 'Uzmanlar belgelemeye çalışıyor'

ABD Başkanı Biden, Putin için "O bir savaş suçlusu." demişti. ABD'den bir açıklama daha geldi. Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Putin'in savaş suçu işlediğine katıldığını söyleyerek, 'Uzmanlar, Rusya'nın Ukrayna'daki savaş suçlarını belgelemeye çalışıyor' dedi.

'BİR KENT YOK EDİLDİ'

Ukrayna'nın Mariopol kenti Belediye Başkanı Yardımcısı Sergey Orlov yaptığı açıklamada, şehrin yüzde 90'ının saldırılar nedeniyle yok olduğunu ifade ederek, “Polislerimizi vuruyorlar, yakıtımız tükeniyor. Fabrikalar çalışmıyor, metal fabrikası tamamen yol edildi. Şehrin yüzde 90'ı Ruslar tarafından yok edildi” dedi.

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken'den, Rusya Devlet Başkanı Putin hakkında savaş suçu iddiası... 'Uzmanlar belgelemeye çalışıyor'

“DAHA FAZLA İNSANI TAHLİYE ETMEK İÇİN HER ŞEYİ YAPACAĞIZ”

Şehirdeki son duruma yönelik konuşan Mariupol Belediye Başkanı Vadim Boyçenko şu ifadeleri kullandı:

İnsani yardım tırlarının Mariupol'e girmesi için son 5 günde her şeyi yaptık. Maalesef söz verilen ateşkes uygulanmadı. İnsanlar mermilerin ve bombaların altında şehri terk etti. İki gün içinde 6 bin 500 özel araç şehirden ayrıldı.

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken'den, Rusya Devlet Başkanı Putin hakkında savaş suçu iddiası... 'Uzmanlar belgelemeye çalışıyor' - Resim : 2

Kimileri Zaporijya’ya kimileri Berdyansk şehrine gitti. Oralarda gerekli olan ilk yardımı alacaklar. İşgalcilerin drama tiyatrosundaki sığınağı vurmalarını hiçbir zaman affetmeyeceğiz. Mariupol'den daha fazla insan tahliye etmek için her şeyi yapacağız.

 

ALMANYA: NE KADAR İĞRENÇ BİR YÖNETMLE YÜRÜTTÜĞÜNÜ GÖSTERİYOR

Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock, Rusya'nın Ukrayna savaşını "ne kadar iğrenç bir yöntemle yürüttüğünü" gösterdiği değerlendirmesinde bulundu.

Baerbock, NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ile düzenlenen ortak basın toplantısında Rusya'yı eleştirerek, 'Mariupol, savaşın ne kadar iğrenç bir yöntemle yürütüldüğünü gösteriyor. Hamile kadınların bulunduğu bir doğum hastanesi nasıl askeri hedef olabilir? Tiyatronun askeri bir hedef olmasının amacı nedir?' ifadelerini kullandı.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin