ABD Başkanı Joe Biden'dan flaş F-16 açıklaması: Biz Türkiye'ye F-16 satışı yapmalıyız

NATO Liderler Zirvesi’nin kapanış oturumuna katılan ABD Başkanı Joe Biden, IFEMA Kongre Merkezi'nde basın toplantısı düzenledi. "Küresel gıda ve petrol krizinin sorumlusu Rusya'dır" ifadelerini kullanan Biden, Türkiye'ye yapılacak F-16 satışı ile ilgili de konuştu.

Google Haberlere Abone ol
ABD Başkanı Joe Biden'dan flaş F-16 açıklaması: Biz Türkiye'ye F-16 satışı yapmalıyız

İspanya’nın başkenti Madrid’de 28 Haziran’da başlayan NATO Liderler Zirvesi sona erdi.

NATO Liderler Zirvesi’nin kapanış oturumuna katılan ABD Başkanı Joe Biden, IFEMA Kongre Merkezi'nde basın toplantısı düzenledi.

Biden, "Hep birlikte savunmamızı güçlendiriyoruz" derken, "Hava savunması için destek paketleri açıklayacağız. NATO'nun her karışını savunacağız" diye konuştu.

ABD Başkanı, "İsveç ve Finlandiya NATO'nun üyesi olacak" ifadelerini kullandı.

ABD Başkanı Joe Biden yaptığı açıklamada, Washington'un önümüzdeki günlerde Ukrayna'ya 800 milyon dolarlık ek silah yardımını açıklayacağını söyledi.

 

Joe Biden, "Ukrayna'ya gerektiği kadar destek olacağız. Rusya'nın kazanmasına izin vermeyeceğiz" dedi. 

Biden, "Küresel gıda ve petrol krizinin sorumlusu Rusya'dır" ifadelerini kullandı. 

ABD Başkanı Joe Biden, Türkiye'ye yapılacak F-16 satışı ile ilgili de konuştu. 

Joe Biden, bir basın mensubunun F16’larla ilgili sorusuna cevaben “Aralık ayında söylemiştim, hatırlarsanız onlara F16 jetleri satalım, o jetleri de modernize edelim. Bunu yapmamak bizim çıkarımıza değil. Ben de onlara 'Aralık ayından beri pozisyonumu hiç değiştirmedim' dedim. Ve bunu karşılıksız yapalım, satmalıyız. Bunu yapabilmek için kongre onayına ihtiyacım var. Bu onayı yapabileceğimizi düşünüyorum” dedi.

Erdoğan'dan açıklama

Öte yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan da bununla ilgili açıklama geldi ve "Sayın Biden kendinden emin. Temennim odur ki dostluğumuza, dayanışmamıza yakın bir neticeyi çıkartalım." dedi.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin