Abbas Güçlü, 'Genç Bakış'ta çıkan olayları yorumladı: Kimileri öküzün altında buzağı aramış!

Önceki gece yayınlanan programında olaylar çıkan Güçlü, ne yorum yaptı?

Google Haberlere Abone ol
Abbas Güçlü, 'Genç Bakış'ta çıkan olayları yorumladı: Kimileri öküzün altında buzağı aramış!

Kanal D'de Abbas Güçlü'nun sunumuyla ekrana gelen 'Genç Bakış' programında önceki gece olaylar çıktı. 'Yeni Türkü' grubunun konuk olduğu programda gençler 'Ölürüm Türkiyem' şarkısını söyledi ve program yarıda kesildi. 



Abbas Güçlü programında çıkan olayları Milliyet'teki köşesinde bu yazısıyla değerlendirdi:



"Genç Bakış



Genç Bakış’ta bu haftaki konuğumuz, Türkiye’nin en köklü müzik gruplarından Yeni Türkü’ydü. Türkiye’nin son kırk yılının sahneden nasıl gözüktüğünü, 70, 80, 90 ve 2000’li yıllarda neler dinlendiğini, neler bestelendiğini konuşacaktık...



Kayseri Erciyes Üniversitesi’nde daha önce Demirel, Nazlı Ilıcak ve Ali Sabancı ile de program yapmış ve büyük keyif almıştık. Yeni Türkü de son 6 ayda iki konser vermiş...



Salon tıklım tıklım doluydu. Dışarıda kalanların sayısı da çok fazlaydı. Önce Yeni Türkü’ye yönelik sokak röportajlarını izledik, ardından da Aşk Yeniden ve Telli Turnam’ı seslendirdiler. Salon adeta alkıştan inledi. Alkışlamayan tek kişi yok gibiydi. Sonra bir grup öğrenci Ölürüm Türkiye’yi söyledi. Onlar da büyük alkış aldı. Ama sonra ne olduysa, salon bir anda hareketlendi. Defalarca ikaz etmemize rağmen de sakinleşmedi. Ve biz de, tıpkı daha önceki benzer durumlarda olduğu gibi programı bitirdik. Çünkü önceliğimiz hep huzur oldu. Olay çıktığında programın bitirilmesi ise temel prensibimizdi. Ama kimileri kendilerine göre öküzün altında buzağı aramış!..



Her yayın öncesinde olduğu gibi Erciyes’te memnuniyet anketi yaptık. Hemen her yerde olduğu gibi yemek, ulaşım, yurt, burs, hocalardan memnun musunuz sorularının kimine evet, çoğuna da hayır geldi. Ama çoğunluğu farklı kentlerden gelen öğrencilere Kayseri’den memnun musunuz diye sorduğumuzda en büyük hayır ona geldi.

Umarız başta rektör, belediye başkanı ve vali bey olmak üzere kentin tüm ileri gelenleri bu durumu göz önüne alırlar. Sanıyorum bir yanlış algılama ya da nedenini bilemediğimiz bir sıkıntı söz konusu. Çünkü en misafirperver ve hayırsever kentlerimizden birisi de Kayseri.



Üniversite sayısı 4’e çıkınca kiralar mı yükseldi, hayat mı pahalandı, yoksa başka sorunlar mı var? Araştırılsa iyi olur...

Özetin özeti: Ülkemizi, gençlerimizi ve onları geleceğe hazırlayan eğitimi çok önemsiyor ve çok seviyoruz. Sevmeye de devam edeceğiz.."



Köşe yazısının tamamını okumak için tıklayınız. 



'Abbas Güçlü ile Genç Bakış'ta ortalık karıştı! Yayın kesildikten sonra neler yaşandı?


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin