'Abazalar Bodrum'da filmine büyük tepki!

Bodrum'da çekimlerine yarın başlanacak 'Abazalar Bodrum'da' filmine, adı nedeniyle tepki geldi.

Google Haberlere Abone ol
'Abazalar Bodrum'da filmine büyük tepki!

Bodrum Yarımadası'nı Tanıtma Vakfı (BOYTAV) ve Bodrum Belediye Başkanı CHP 'li Mehmet Kocadon, "Yönetmen ve sanatçılar bana geldi. 'Ama önce şu filmin ismini değiştirin. Senaryoyu getirin. Bu isimli filmle Bodrum'un adına leke sürülmesini, yanlış anlaşılmasını istemeyiz' dedim. Film en başta isminden kaybediyor. Böyle bir filme destek vermeyiz" dedi. 



Bodrum'da, Kutlubay Filmcilik Limited Şirketi tarafından yarın çekimlerine başlanacak film, adı nedeniyle kriz yarattı. Yönetmen ve senarist Serkant Yaşar Kutlubay'ın, bir otelin havuz başı, Barlar Sokağı, eğlence mekanları ve Bodrum plajlarında çekeceği, 90 dakikalık komedi türündeki filmde Gül Örskaya, Esin Kara, Aydan Çakır, Zafer Işık, Emrah Özdoğan, Sude Karaca, Hüseyin İnan, Veysel Kerimoğlu ve Uğur Keskin'in rol alacağı belirtildi.



'ADINA BAKARAK YANLIŞ YORUMLANMASIN'



Yönetmen Serkant Yaşar Kutlubay, filmde hayatlarında hiçbir kadınla beraber olmamış dört arkadaşın sevgili bulma hayalleriyle herşeylerini satıp Bodrum'a geldikten sonra başlarından geçen komik olayların anlatılacağını söyledi Kutlubay, filmin ismine bakarak yanlış yorumlanmasının da doğru olmadığına inandığını belirtti.



KOCADON: DESTEK VERMEYİZ



BOYTAV ve Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon ise filmin adına karşı çıktı. Kocadon şöyle konuştu: "Yönetmen ve sanatçılar bana geldi. 'Ama önce şu filmin ismini değiştirin. Senaryoyu getirin. Bu isimli filmle Bodrum'un adına leke sürülmesini, yanlış anlaşılmasını istemeyiz' dedim. Film en başta isminden kaybediyor. Böyle bir filme destek vermeyiz. Bu filmle Bodrum markasına değer katmak mümkün değil."



TURİZMCİLER: BODRUM'A ZARARI OLUR



Bodrum Otelciler ve Turistik İşletmeciler Derneği (BODER) Başkanı Halil Özyurt da, "Turizmciler olarak çok sert tepki gösterir gerekli girişimleri yaparız. Abazalarla Bodrum'un ne ilgisi var? Herkes Bodrum'da kendi Bodrum'unu yaşar. Bodrum'u açık genelev gibi gösterecek bir filme 'sanat yapılıyor' diye hoşgörü göstermeyiz. Filmin Bodrum'a zararı olacağını düşünüyorum" dedi.



KAYMAKAM: SICAK BAKMAMIZ MÜMKÜN DEĞİL



Bodrum Kaymakamı Mehmet Gödekmerdan da yönetmen ve sanatçıların kendisiyle görüşmeye geldiklerinde söz konusu filmin Bodrum'a hiçbir katkısı olmayacağını söyleyeceğini belirterek şunları söyledi: 

"Sanata karşı değiliz. Tam aksine bugüne kadar her türlü film, belgesel, tiyatro veya konsere destek verdik. Ama filmin adı Bodrum'un imajına zarar verir. Kendilerine bu düşüncelerimi aktaracağım. Sadece Bodrum'un değil ülkemizde hiçbir il veya ilçesinin böyle tanıtılmasına sıcak bakmamız mümkün değil." (DHA)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin