AB Türkiye'nin ilerleme raporunu yayınladı! Türkiye basın özgürlüğü konusunda yine kırık not aldı

AB Türkiye hakkında hazırladığı ilerleme raporunda ifade ve basın özgürlüğü ile ilgili gelişmelerin endişe verici olduğunu ifade etti.

Google Haberlere Abone ol
AB Türkiye'nin ilerleme raporunu yayınladı! Türkiye basın özgürlüğü konusunda yine kırık not aldı

Avrupa Birliği Komisyonu'nun her sene Türkiye'deki bir yıllık gelişmeleri değerlendirdiği İlerleme Raporu'nda bu yıl Gezi Parkı eylemlerine geniş yer verildi. Rapor bayrama denk gelmesine rağmen 16 Ekim'de açıklanacak.



Hükümetin, Gezi Parkı olaylarında halkın toplantı hakkını kullanmasını sağlamakla sorumlu olduğunu ancak toplantı ve gösteri hakkını kullanmak isteyen birçok kişinin gözlatına alındığının vurgulandığı raporda; basının olayları tam olarak yansıtmadığını da ifade edildi.



Raporda özetle şu görüşler yer alıyor: 



*Gazetecilere uygulanan baskı ve verilen cezalar kaygı verici.  Uluslararası gazeteci örgütleri Türkiye’nin dünyanın en büyük gazeteci hapishanesi olduğunu vurguladılar.



*İfade ve basın özgürlüğü ile ilgili gelişmeler endişe verici. Yazarlar, gazeteciler, akademisyenler ve insan hakları savunucuları aleyhine çok sayıda dava açıldı. İnternet sitelerinin sıklıkla erişime kapatılması, devlet görevlilerinin baskıyla basın üzerinde caydırıcı etkide bulunması endişe yarattı. Gazetecilerin işten atılması da kaygı verici.



Haberin devamını okumak için TIKLAYINIZ






Sıradaki Haber İçin Sürükleyin