AB Araştırmacı Gazetecilik Ödülleri sahiplerini buldu

Bağımsız Gazetecilik Platformu (P24), tarafından düzenlenen AB Araştırmacı Gazetecilik Ödülleri törenle sahiplerine verildi.

Google Haberlere Abone ol
AB Araştırmacı Gazetecilik Ödülleri sahiplerini buldu

T24'te yer alan habere göre, Bağımsız Gazetecilik Platformu (P24), tarafından düzenlenen AB Araştırmacı Gazetecilik Ödülleri 25 Mayıs’ta düzenlenen törenle sahiplerini buldu.

 

Profesör Arzu Kihtir'in başkanlığında Hasan Cemal, Tuğrul Eryılmaz, Fikret İlkiz ve Cengiz Çandar'dan oluşan bağımsız jüri, birincilik ödülünü Cumhuriyet gazetesinde yayınlanan, ve cezaevlerinde çocuk tutuklu ve hükümlülere uygulanan şiddeti çarpıcı örnekleriyle gündeme taşıyan  “Böyle Vahşet Görülmedi” başlıklı haberiyle Hilal Köse’ye, ikincilik ödülünü ise Hürriyet gazetesinde yayınlanan, ve Rıza Zarrab'ın şirketinin ihraç edilen altınları sahte beyannamelerle 89 kez  yeniden ithal edilmesini anlatan“89 Kere Maşallah” başlıklı haberiyle Arda Akın’a verdi. 





AB Araştırmacı Gazetecilik Ödülü nedir?



Avrupa Birliği'nin mali desteğiyle düzenlenen AB Araştırmacı Gazetecilik Ödülleri, Türkiye ve Balkanlar'daki altı ülkeyi (Arnavutluk, Makedonya, Karadağ, Sırbistan, Kosova ve Bosna-Hersek) kapsıyor. AB'nin toplam 210 bin Euro ile destek verdiği, ilk aşamada üç yıllık bir süreci kapsayan projenin amacı, bölgede araştırmacı habercilerin başarılarını görünür kılıp ödüllendirmek, sorgulayıcı ve bağımsız haberciliğin kalitesinin yükselmesine yardımcı olmak ve aynı zamanda, AB ile üyelik müzakerelerinde kriterlere uyumun değerlendirilmesine katkıda bulunmak. Bağımsız jürinin ayrıntılı kriterler üzerinden titizlik içinde gerçekleştirdiği değerlendirme ve eleme süreci ardından kazananları belirlenen ödüller, bir yıl içinde farklı medya mecralarında yayınlanmış olan çalışmaları kapsıyor.  


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin