AA'ya Uzakdoğu'dan partner!

Anadolu Ajansı'nın fotoğrafları Uzakdoğu'da yayınlanacak.

Google Haberlere Abone ol
AA'ya Uzakdoğu'dan partner!

Dünyanın önde gelen fotoğraf dağıtım ajanslarından AFP Imageforum ve Getty Images ile geçen yıl yaptığı anlaşmalarla fotoğraflarını dünya medyasına ulaştırmaya başlayan Anadolu Ajansı, global ağını genişletmeye Uzakdoğu'da devam ederek Japonya'nın önde gelen özel haber ajansıyla partner oldu. 



Merkezi Tokyo'da bulunan ve Japonya’dan 140 gazete, televizyon ve yayıncı abonesine sahip Jiji Press ile yapılan anlaşmayla  AA foto muhabirleri tarafından çekilen haber fotoğrafları, Japonya'dakiler başta olmak üzere Uzakdoğu'nun önemli medya kuruluşlarında AA logosuyla yayınlanacak. 



Anlaşmaya ilişkin değerlendirmede bulunan Anadolu Ajansı Genel Müdür Yardımcısı Vekili Yılmaz Yaman, AA'nın, imzalanan global dağıtım anlaşmalarıyla Avrupa ve Amerika'da marka bilinirliğini önemli ölçüde artırdığını dile getirdi. 



Jiji Press'in, AA'nın online global fotoğraf dağıtım ve satış sistemi olan anadoluimages.com'un partnerleri arasına katılarak AA'nın satış ve dağıtım gücünden faydalanabileceğini belirten Yaman, "Bu anlaşma sayesinde Uzakdoğu'daki marka bilinirliğimizi yükseltecek olmanın, ülkemiz ve ajansımız adına önemli bir kazanım olduğunu düşünüyorum" ifadesini kullandı. 



AA Görsel Haberler Yayın Yönetmeni Ahmet Sel de konuya ilişkin yaptığı açıklamada, bu anlaşmayla AA fotoğraflarının artık Japonya'da da okuyucu ve izleyicilere ulaştırılacağını, böylece Anadolu Ajansı'nın gerçek bir küresel dağıtım ağına kavuşmuş olacağını kaydetti.



Sel sözlerini şöyle sürdürdü:



"Ancak bununla da kalmıyoruz. Bu büyük dağıtım ağının yanı sıra bağımsız muhabirlerle Anadolu Ajansı'nın görsel ağını Uzakdoğu'da daha da genişletiyoruz. Hong Kong'dan Pekin ve Bangkok'a uzanan bir coğrafyada foto muhabirlerimiz başarılı çalışmalar yapıyor. Kendilerinin fotoğrafları en yaygın basın organlarında yayınlanıyor"



Tokyo'da 1945 yılında kurulan, Japonya'da 78, dünyada ise 28 ofisi bulunan Jiji Press, 876 çalışanıyla faaliyetlerini sürdürüyor.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin