AA'nın ''Foto Muhabirliği Eğitim Programı'' başlıyor

AA, 'yeni nesil foto muhabiri'' yetiştirmek amacıyla eğitime başlıyor.

Google Haberlere Abone ol
AA'nın ''Foto Muhabirliği Eğitim Programı'' başlıyor

Anadolu Ajansı Haber Akademisi, ''yeni nesil foto muhabiri'' yetiştirmek ve insan kaynağını sağlamak amacıyla ''Foto Muhabirliği Eğitim Programı''na başlıyor.



Anadolu Ajansı’nın ''100. Yıl Vizyonu'' çerçevesinde kurulan Anadolu Ajansı Haber Akademisi, ''yeni nesil foto muhabiri'' yetiştirmek ve paralelinde insan kaynağını sağlamak için ''Foto Muhabirliği Eğitim Programı''nı hayata geçiriyor.



Programa başvurular bugünden itibaren 24 Kasım'a kadar yapılabilecek. Programa başvurabilmek için ''4 yıllık fakülte (örgün eğitim) mezunu olmak, temel fotoğrafçılık bilgi ve yeteneğine sahip olmak, 30 yaşını aşmamış olmak, kronik ve bedensel rahatsızlığı ile seyahat engelinin bulunmaması, askerlikle ilişiğinin bulunmaması, AA’da çalışmasına engel yasal bir durumun bulunmaması, iyi seviyede İngilizce bilmek, SLR fotoğraf makinesi ve ekipmanına sahip olmak'' şartları aranacak.



Adaylar başvurularını ''www.aahaberakademisi.com'' adresindeki ''http://aahaberakademisi.com/Applicationform.aspx'' linki tıklayıp, formu doldurarak ve son bir ay içerisinde çekilmiş fotoğraflarını ekleyerek yapabilecek.



Eksik doldurulan formlar değerlendirmeye alınmayacak. Elden ve postayla başvuru kabul edilmeyecek.



Mülakata çağrılan adaylar, mülakat günü üzerinde oynanmamış 30 fotoğraflık bir portfolyo ile gelecek.



Eğitim 2 ay sürecek



İki ay sürecek olan Foto Muhabirliği Eğitim Programı’na katılanlar, birinci ay 9 başlıkta 160 saat teorik, ikinci ay AA Fotoğraf Editörlüğü’nde 160 saat uygulama eğitimi olmak üzere, iki ayda 320 saat ''Foto Muhabirliği'' eğitiminden geçecek.



Eğitim kapsamında şu dersler verilecek:



''Birinci ay:  Yeni Nesil Habercilik, Haber Dili ve Haber Yazım Teknikleri, Haber Foğtoğrafı Çekim Teknikleri, Haber Fotoğrafı İşleme Teknikleri, Haber Fotoğrafı İletim Teknikleri, Fotoğraf Altı Yazımı, Foto Röportaj Çekimi, Dünya Haber Fotoğrafçılığı Kültürü ve Kurum Kültürü.



İkinci ay: Pratik Saha Eğitimi''



Mülakata katılacaklar 29 Kasım'da ilan edilecek



Başvuru formlarının değerlendirilmesi 25-26-27 Kasım 2013 tarihlerinde yapılacak. Mülakata katılacak adaylar 29 Kasım 2013 tarihinde ilan edilecek. Mülakat ise 2-3-4 Aralık 2013 tarihlerinde yapılacak. Akademiye kayıt yaptıracak öğrenciler 9 Aralık 2013'te ilan edilecek, akademi kayıt işlemleri ise 11-12-13 Aralık 2013 tarihlerinde gerçekleştirilecek. 



Akademi açılışı ve ders başlangıcı 16 Aralık 2013 tarihinde; dönem bitişi ve mezuniyet töreni 7 Şubat 2014 tarihinde olacak. 



Foto Muhabirliği Eğitim Programı’na katılanların, teori ve uygulama eğitimlerinde gösterdikleri performans ölçülerek değerlendirilecek. Eğitimi başarıyla tamamlayan katılımcılar, Anadolu Ajansı’nda Yardımcı Foto Muhabiri olarak istihdam edilecek. AA


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin