AA'dan yeni anlaşma! TAK ile haber koordinasyonu yapacak!

Anadolu Ajansı ile Türk Ajansı Kıbrıs (TAK) arasında işbirliği protokolü imzalandı.

Google Haberlere Abone ol
AA'dan yeni anlaşma! TAK ile haber koordinasyonu yapacak!

Anadolu Ajansı (AA) ile Türk Ajansı Kıbrıs (TAK) arasında işbirliği protokolü imzalandı. 



AA Genel Müdür Yardımcısı Ebubekir Şahin, KKTC'deki temasları çerçevesinde merkez ofisi Lefkoşa'da bulunan TAK'ı ziyaret etti. Burada TAK Müdürü Neriman Saygılı ve yönetim kurulu üyeleriyle görüşen Şahin, Saygılı ile AA-TAK işbirliği protokolüne imza  attı. 



Bir yıl süreli işbirliği protokolü, iki ajans arasında haber koordinasyonu sağlanması ile haber ve fotoğraf değişimini kapsıyor. Protokol ayrıca gazetecilerin eğitimi gibi programları da içeriyor.



AA Genel Müdür Yardımcısı Şahin, imza töreninin ardından yaptığı konuşmada, TAK'ı ziyaret etmekten ve burada gördüğü sıcak karşılamadan duyduğu memnuniyetini dile getirdi.



AA Genel Müdürü Kemal Öztürk'ün selamlarını getirdiğini ifade eden Şahin, Anadolu Ajansı olarak özellikle 2011 yılından itibaren yeni yönetim anlayışıyla hem Avrupa'da hem Ortadoğu'da hem de dünyanın birçok ülkesinde yeni açılımlar gerçekleştirdiklerini söyledi. 



Gelişmelere, yeni değişimlere kendilerini adapte edebilmek amacıyla birtakım çalışmalar yaptıklarına işaret eden Şahin, "Bunların meyvelerini almak üzereyiz, alıyoruz. Ortadoğu'da aldık. Birçok ülkede alıyoruz şu anda. Fakat Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin bu anlamda yeri ve önemi çok büyüktür. Bu bakımdan ikili ilişkilerimizin geliştirilmesi, daha da ileriye götürülmesi için çabamızı devam ettirmek istiyoruz" dedi. 



Ebubekir Şahin, ikili ilişkilerin gelişmesi için imzalanan sözleşmenin, iki ajans arasındaki bir anlaşma olacağını belirterek, Anadolu Ajansı ile TAK arasındaki eğitim ve diğer konularda birtakım birlikteliklerinin yürürlüğe koyulacağını kaydetti. 



TAK Müdürü Saygılı da Anadolu Ajansı'nın ana vatanın her zaman sesi olduğunu söyleyerek AA'nın her zaman sağladığı desteğin, bugünkü işbirliğiyle geçmişten beri var olan birlikteliğin yenilemesi anlamına geleceğini söyledi.



Anadolu Ajansı gibi dünya çapında kendini kanıtlamış, belli bir noktaya gelmiş bir ajansla işbirliği yapmanın kendileri için çok önemli olduğunu dile getiren Saygılı, "Burada yapacağımız habercilik çalışmalarından dolayı iyi ki geldiniz, iyi ki böyle bir işbirliği var" diye konuştu. 



Şahin, daha sonra Türkiye'nin Lefkoşa Büyükelçisi Halil İbrahim Akça'yı makamında ziyaret etti. 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin