AA'dan Rus haber ajanslarıyla işbirliği!

AA, Rusya'nın İtar-Tass ve Ria-Novosti ajanslarıyla işbirliği anlaşması imzaladı.

Google Haberlere Abone ol
AA'dan Rus haber ajanslarıyla işbirliği!

Anadolu Ajansı (AA) Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Kemal Öztürk, 100. Yıl Vizyonu çalışmaları çerçevesinde Rus devlet haber ajanslarından İtar-Tass ve Ria-Novosti ile işbirliği anlaşması ve mutabakat zaptı imzaladı. İmza töreni, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in huzurunda gerçekleşti.



Rusya'nın St. Petersburg şehrinde düzenlenenen 4. Türkiye-Rusya Üst Düzey İşbirliği Konseyi'nde (ÜDİK), AA ile Rus devlet haber ajanslarından İtar-Tass ve Ria-Novosti arasındaki işbirliğini karşılıklı olarak geliştirme, güçlendirme ve profesyonel anlamda bilgiye yönelik işbirliği geliştirmeyi hedefleyen anlaşmalar imzalandı.



İşbirliği anlaşması ve mutabakat zaptını, Başbakan Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Putin'in huzurunda AA adına, Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Öztürk imzaladı. Anlaşmaya Rusya tarafında, İtar-Tass adına Genel Müdür Sergey Mihaylov ve Ria-Novosti adına Genel Yayın Yönetmeni Svetlana Mironyuk imza attı.



İtar-Tass ile imzalanan ikili anlaşma, ajanslar arasındaki işbirliğinin güçlendirilmesini amaçlıyor. Anlaşma ile taraflar arasında İngilizce haber değişimi yapılacak.



Ria-Novosti ile imzalanan mutabak zaptıyla da kültürel, ekonomik, spor ve siyaset alanında bilgi ve profesyonel medya alışverişinin kolaylaştırılması ve iki toplum arasında daha yakın bir ilişki sağlamak amacıyla projeler geliştirilmesi hedefleniyor. 



Bir haftada dört anlaşma



Yaptığı atılımlarla uluslararası medyadaki yerini her geçen gün biraz daha pekiştiren Anadolu Ajansı, yabancı ajanslarla işbirliğini güçlendirmeye devam edior. AA'nın İtar-Tass ve Ria-Novosti ile imzaladığı anlaşmalarla bir hafta içinde 4 yabancı ajansla yeni işbirliği süreçleri başlatılmış oldu.



AA Genel Müdürü Öztürk, hafta başında, Dördüncü Haber Ajansları Dünya Kongresi için bulunduğu Suudi Arabistan'ın Başkenti Riyad'da, Suudi Arabistan Resmi Haber Ajansı (SPA) Başkanı Abdullah bin Fahd el-Hüseyin ile haber anlaşması imzalamıştı.



AA


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin