AA'dan Cumhuriyet yazarına cevap

Işık Kansu yazısında AA ile ilgili soru önergelerini yazdı, AA'dan cevap gecikmedi.

Google Haberlere Abone ol
AA'dan Cumhuriyet yazarına cevap

Cumhuriyet Gazetesi yazarı Işık Kansu bugünkü köşe yazısında CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran'ın soru önergelerine yer verdi.  



Işık Kansu'nun yazısı şu şekilde



"CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran’ın, AA Genel Müdürü Kemal Öztürk ile ilgili soruları sürüyor: Kemal Öztürk'ün eşİ Hatice Öztürk'ün akrabası Çağatay M. Çulçuoğlu'nun Ajans Ana Sözleşmesi’ne aykırı bir şekilde genel müdür yardımcısı olarak atandıktan sonra şirket ana sözleşmesinin kişiye özel olarak değiştirildiği iddiası doğru mudur? 

Yüzüncü Yıl Vizyonu adı altında 11 dilde yayın yapma hedefi ortaya konulduğu, ancak Boşnakça, Sırpça, Hırvatça, İngilizce, Arapça ve Rusça gibi 5 dil üzerinden yayında kalındığı doğru mudur? 

AA Haber Akademisi hangi tarihte kuruldu, bu birim için bugüne kadar toplam 1 milyon 750 bin TL harcandığı bilgisi doğru mudur? AA’ya yıllardır başarıyla hizmet veren yurt haberleri muhabirleri yerine bu akademide eğitim görenlerin doğrudan kadroya alındığı iddiası doğru mudur? 

Haber Akademisi’nin kurucu koordinatörü Fehmi Çalmuk’un hastanede tedavi gördüğü zaman dilimi içerisinde işe gelmediği gerekçesiyle görevinden alındığı iddiası doğru mudur"



Anadolu Ajansı'ndan Kansu'nun yazısı ile ilgili bir açıklama geldi. İşte o açıklama



Cumhuriyet gazetesi köşe yazarı Işık Kansu, Ankara Kulisi isimli köşesinde "Sorular Soruyor "başlıklı yazısında Anadolu Ajansı hakkında Sayın Milletvekili Umut Oran tarafında tevcih edilmiş olan soru önergelerine yer vermiştir.



Mezkur soruların Ajansımız tarafından cevaplanmadan gerçeğe aykırı ve kamuoyunu yanıltıcı mahiyette ilgili köşede yayımlanmasını Anadolu Ajansı'nın itibarını zedeleme kampanyasının bir sonucu olarak değerlendirmekteyiz. Bahse konu yazıda, Anadolu Ajansı hakkında kamuoyunu nezdinde şüphe bırakabilecek sorular ve mesnetsiz iddialar yer almakta olup bu ifadelerle ilgili kamuoyunun bilgilendirilmesi ihtiyacı doğmuştur.



1. İlgili yazıda, Anadolu Ajansı T.A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı M. Çağatay Çulcuoğlu’nun Kemal Öztürk’ün eşi Hatice Öztürk’ün akrabası olduğu ifade edilmiş ve atamanın akrabalık ilişkisine dayanılarak yapıldığı iddia edilmiştir. M. Çağatay Çulcuoğlu’nun Kemal Öztürk’ün eşi Hatice Öztürk’ün akrabası olduğu iddiası tümüyle gerçeğe aykırıdır. M. Çağatay Çulcuoğlu, uzun yıllar yurt dışında çalışmalar yürütmüş ve kendi alanında tecrübeye sahip bir kişi olduğu için söz konusu pozisyona ataması yapılmıştır. Tüm atamalarımız liyakat koşullarına uygun olarak gerçekleştirilmektedir. Şirket Ana Sözleşmesi’nin kişiye özel olarak değiştirildiği iddiası doğru değildir. Ajansımızın hızlı büyümesine paralel olarak ihtiyaç çerçevesinde Şirket Ana Sözleşmesinde düzenleme yapılmış, Bahse konu Genel Müdür Yardımcısı’ nın ataması ise tüm hukuki düzenlemelere uygun olarak çok daha sonra yapılmıştır.



2. Yüzüncü Yıl Vizyonu çerçevesinde 11 dilde yayın yapılması hususundaki Anadolu Ajansı taahhüdü için öngörülen takvim 2020 yılı olarak belirlenmiştir. Önümüzde 7 yıllık bir süreç mevcuttur. Ajansımız şu anda da 5 dilde yayın yapılmaktadır.



3. Haber Akademisi için bugüne kadar 1.750.000 TL harcandığı bilgisi gerçeği yansıtmamaktadır. Haber Akademisinde 2012 ve 2013 yılları içinde iki kur eğitim düzenlenmiş ve toplam 85 öğrenci yetiştirilmiştir. Bu eğitimler için toplam 430.082 TL kaynak kullanılmıştır. Eğitim giderlerinin büyük bölümünü (% 79) Haber Akademisi personel giderleri oluşturmaktadır ve bu rakamın da büyük bölümü de yazınızda ismi geçen, Anadolu Ajansı’nda en yüksek düzeyde maaş alan yöneticilerden olan Fehmi Çalmuk’un maliyetidir. Haber Akademisi mezunu öğrencilerin tamamının ataması yapılmamakta, başarılı olanlar arasından seçici kurul tarafından atamaları yapılmaktadır.



4. Fehmi Çalmuk’un hastanede tedavi gördüğü dilim içerisinde görevden alındığı iddiası doğru değildir. Şu anda Genel Müdür Danışmanı olarak görevini sürdürmektedir. Fehmi Çalmuk, Akademi Koordinatörü olarak görev yaparken gerekli liyakatı gösterememiş, çalışanlarına ve öğrencilere karşı bir yöneticiye yakışmayacak davranışlar sergilemiştir. Bahsedilen sebeplerle Genel Müdür Danışmanlığına atanmıştır. Ayrıca Fehmi Çalmuk hakkında tüm bu sebeplerle disiplin soruşturması açılmış olup soruşturma devam etmektedir. 



Işık Kansu'nun yazısının tamamını okumak için TIKLAYINIZ


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin