AA yeni ofisini AB'nin başkentinde açıyor

Anadolu Ajansı yeni bir ofis daha açıyor.

Google Haberlere Abone ol
AA yeni ofisini AB'nin başkentinde açıyor

100. Yıl Vizyonu çerçevesinde küresel yapılanmasına özel önem veren Anadolu Ajansı, 2 Ekim'de AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış ile AA Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Kemal Öztürk'ün katılımı ile Brüksel ofisini hizmete açacak.



Dünyanın önde gelen medya kuruluşlarına da evsahipliği yapan, AB kurumlarının yanıbaşındaki Uluslararası Basın Merkezi'nde açılacak AA ofisi, geniş kadrosuyla Avrupa'daki AA temsilciliklerinin koordinasyonunu üstlenecek.



Yeni yapılanmada bölgelere ağırlık veren AA, sadece Türkçe haberlerini değil, başta İngilizce ve Arapça olmak üzere diğer dil gruplarının Avrupa haberlerini de Brüksel merkezli ofisinden abonelerine aktaracak. 



Avrupa Birliği ve NATO'nun merkezi olan Brüksel'de ofis açılışının dışında, Basın Kulübü'nde, "Anadolu Ajansı Objektifinden Dünya" isimli fotoğraf sergisinin açılışı da gerçekleştirilecek. Fotoğraf sergisi, AB Bakanı Bağış ve AA Genel Müdürü Kemal Öztürk tarafından açılacak. 



Anadolu Ajansı, 100. Yıl Vizyonu'nda Brüksel merkezli Avrupa ile birlikte Amerika, Ortadoğu-Afrika, Asya-Kafkasya ve Asya-Pasifik olmak üzere uluslararası yapılanmasını 5 bölge üzerinden gerçekleştirme kararı almıştı. 2020 yılı itibarı ile 11 dilde yayın hedefleyen AA; Türkçe, Arapça, İngilizce, BHS, Rusça ve yakın zamanda başlattığı Kürtçe ile birlikte yayın dili sayısını 6'ya çıkarmıştı.    


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin