AA ilk seçim haberleri testini yaptı

AA abonelerine ulaştırmak için ilk seçim haberleri test çalışmasını yaptı.

Google Haberlere Abone ol
AA ilk seçim haberleri testini yaptı

Anadolu Ajansı (AA) Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Kemal Öztürk'ün başkanlığında, 30 Mart’ta gerçekleştirilecek Mahalli İdareler Seçimi sonuçlarını anında abonelerine ulaştırmak için ilk seçim haberleri test çalışması yapıldı.



AA, YerelSeçim2014 Projesi kapsamında, 30 Mart’ta gerçekleştirilecek Mahalli İdareler Seçim sonuçlarını  anında abonelerine ulaştırmak için aralık ayında başlattığı çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Bu kapsamda Genel Müdür Kemal Öztürk'ün başkanlığında, kazanan adayların flaş haberlerle duyurulmasına yönelik bir test çalışması yapıldı. Test çalışmasına, AA'nın 81 il ve tüm ilçelerindeki habercileri online olarak katıldı. 



Test çalışmasında, kazanan adayların flaş haberlerle duyurulmasının ardından, seçim sonuçları ve analiz haberler hazırlandı. Test çalışmasında, kazanan adaylara ilişkin haberlerde, adayın fotoğrafı ve özgeçmişine de yer verildi.



Yaklaşık bir saat süren test çalışması başarılı bir şekilde sonuçlanırken, 30 Mart'a kadar bu testlerin belli aralıkla tekrarlanarak, seçim sonuçlarının en hızlı şekilde abonelere ulaştırılması hedefleniyor.



SANDIK SONUÇLARI 'ONLİNE' DUYURULACAK



Anadolu Ajansı, yerel seçimlerde abonelerine saniye saniye veri yayını yapacak ve tüm seçim çevrelerinden, sandık sonuçlarını “online” duyuracak.



Haber, analiz, grafik, animasyon, fotoğraf ve videolarla çeşitlendirilecek "Yerel Seçim 2014" özel yayını, tüm seçim çevrelerinden kesin sonuçlar açıklanıncaya kadar kesintisiz olarak devam edecek.



AA’nın seçim özel yayını, 30 Büyükşehir’in yanı sıra toplam 81 il ve 923 ilçede belediye başkanlığı yarışını kamuoyuna ilk elden duyuracak şekilde planlandı. Başlatılan hazırlıklar çerçevesinde, tüm seçim çevrelerinden saniye saniye veri yayını yapılacak.



Seçim sonuçlarını sandık sandık yayınlamak için özel bir yazılım altyapısı hazırlanırken, "YerelSeçim 2014" haber paketine üye olacak aboneler, seçim sonuçlarını saniye saniye  takip edebilecek. "YerelSeçim2014" özel yayınına abone medya kuruluşları, tüm seçim çevrelerinden sonuçları, öncelikli olarak takip edebilecek. AA’nın, “YerelSeçim2014” özel yayını, Türkiye genelinde tüm belde belediyelerini de kapsayacak.



GAZETE, TV VE İNTERNET SİTELERİNE AYRI AYRI, ÖZEL VERİ YAYINI



Tüm ilçe ve illerde belediye başkanlığını kazanan isimleri, flaş haber olarak duyuracak olan Anadolu Ajansı, televizyon kanalları, gazeteler ve internet siteleri için farklı içerikte, görsel yayın, veri analizi, harita, grafik ve animasyonlarla “Yerel Seçim 2014” özel yayınını çeşitlendirecek.

Kazanan adayların biyografilerinin yanı sıra, il il seçim sonuçları derlemeleri saniye saniye yayınlanacak. Seçim sonuçları ayrıca 29 Mart 2009 yılında yapılan yerel seçim sonuçlarıyla mukayeseli şekilde de duyurulacak.



SEÇİM SONUÇLARI 6 DİLDE DÜNYAYA DUYURULACAK



6 dilde yayın yapan Anadolu Ajansı, seçim sonuçlarını, Türkçe’nin yanı sıra İngilizce, Arapça, Rusça, BHS (Boşnakça-Sırpça-Hırvatça) ve Kürtçe (Kırmançi ve Soranice lehçelerinde) dünyaya duyuracak. AA’nın Türkiye dışındaki aboneleri, seçim atmosferini saniye saniye takip edebilecek.(AA)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin