AA haberini Bülent Arınç verecek

Bosna Hersek'e gidecek olan Arınç, AA'nın Boşnakça Hırvatça Sırpça (BHS) servisinin ilk haberini yayınlayacak.

Google Haberlere Abone ol
AA haberini Bülent Arınç verecek

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, AA'nın "Haber Akış Sistemi" üzerinden Boşnakça Hırvatça Sırpça (BHS) servisinin ilk haberini yayınlayacak.

 

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, çeşitli görüşme ve ziyaretler için yarın Bosna-Hersek'e gelecek.



Başbakan Yardımcısı Arınç, Bosna-Hersek'e düzenleyeceği iki günlük ziyaret kapsamında, ilk olarak Zenica kentine gidecek. Zenica Üniversitesi'nde öğrencilere hitap edecek olan Arınç, üniversitedeki Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü ile kentte Avrupa Birliği Barış Gücü (EUFOR) bünyesinde görev yapan Türk askerlerinin bulunduğu irtibat ve izleme evini ziyaret edecek.



Bülent Arınç, Zenitsa'daki programının ardından, Visoko kentine geçerek, 7 Ekim 2012'de Bosna-Hersek'te yapılan yerel seçimlerde Avrupa'nın ilk başörtülü belediye başkanı seçilen Visoko Belediye Başkanı Amra Babiç'le görüşecek.



Başbakan Yardımcısı Arınç, ziyaretinin ikinci gününde, başkent Saraybosna'da, Bosna-Hersek'in merhum devlet başkanı Aliya İzzetbegoviç'in kabrini ziyaret edecek, ardından da Bosna-Hersek Üçlü Devlet Başkanlığı Konseyi'nin Boşnak üyesi Bakir İzzetbegoviç ve Bosna-Hersek Dışişleri Bakanı Zlatko Lagumciya ile ayrı ayrı görüşecek.



AA Balkanlar Bölge Müdürlüğünü ziyaret edecek



Arınç, daha sonra beraberindeki AA Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Kemal Öztürk'le birlikte geçen yıl 11 Mart'ta açılışı yapılan, AA Balkanlar Bölge Müdürlüğü'nü ziyaret edecek. 



Ziyaret kapsamında, AA tarafından yeni hayata geçirilen Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden Boşnakça-Hırvatça-Sırpça (BHS) servisinin ilk haberini yayına verecek olan Arınç, yaklaşık 1 yıldır bölge medyasına yönelik ücretsiz haber servisi yapan AA'nın BHS servisinin ücretli yayına geçişi kapsamında gazete, televizyon, radyo ve kurum temsilcileriyle AA Genel Müdürü Kemal Öztürk'ün abonelik sözleşmesi imzalayacağı protokol töreninde bulunacak.



AA Editör Masası'nın Saraybosna'dan konuğu da olacak olan Arınç, AA editörlerinin sorularını yanıtlayacak.



Saraybosna Yunus Emre Kültür Merkezi'ne de ziyaret gerçekleştirecek olan Arınç, perşembe günü temaslarını tamamlayarak Türkiye'ye dönecek.






Sıradaki Haber İçin Sürükleyin