'AA Haber Akademisi sektörün insan kaynağını oluşturacak'

Anadolu Ajansı Haber Akademisi Koordinatörü Ümit Sönmez, akademinin işleyiş süreciyle ilgili açıklamalarda bulundu.

Google Haberlere Abone ol
'AA Haber Akademisi sektörün insan kaynağını oluşturacak'

Anadolu Ajansı (AA) Haber Akademisi Koordinatörü Ümit Sönmez, sadece AA'ya değil bütün medya kuruluşlarına hizmet verecek ve insan kaynakları koçluğu yapacak bir mekanizma kurmaya çalıştıklarını söyledi.



İletişim Platformu Derneği'nin Eyüp Belediyesinin ev sahipliğinde Ensari Konağı'nda düzenlediği "İletişim Buluşmaları"na konuk olan Sönmez, AA Haber Akademisi'nin faaliyetlerini ve projelerini anlattı.



Sönmez, üç yıl önce kurulan Haber Akademisi'nde bugüne kadar 19 farklı eğitim programı açıldığını, bunlara 4 bin 500 kişinin başvurduğunu ancak 390 kişiye eğitim verilebildiğini belirterek, "İhtiyaca cevap verebilmek adına akademi bünyesinde kapasite artırımı ve daha fazla program açılması yönünde çalışıyoruz" dedi.



Haber Akademisi'nin şimdiye kadar Ankara'da gerçekleştirilen eğitimlerine İstanbul'da da bir alternatif oluşturacaklarını aktaran Sönmez, sektörde görev alacakların yabancı dil ve lisansüstü eğitimlerine yönelik alternatif planlar üzerine de çalıştıklarını dile getirdi.



 AA'nın sosyal sorumluluk projelerine değinen Sönmez, şunları kaydetti:



"Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Türkiye'deki Suriyeli genç mültecilere iki aylık fotoğrafçılık ve kameramanlık kursu verip onları bir şekilde hayatın içinde tutmaya çalışacağız. Bir başka projede fiziksel engelli kardeşlerimiz için yeni medya muhabirliği eğitimi planlıyoruz. Ayrıca hemen her gün dünyanın dört bir tarafından burada eğitim almak isteklerini içeren mailler alıyoruz. Bu arkadaşlar Türkiye'yi kendileri açısından bir gelecek kapısı olarak görüyor. Onlara Türkiye'de ilgili eğitimleri verme noktasında da çalışmalar yapıyoruz."



Ümit Sönmez, Haber Akademisi'nde eğitim alanların tümünün AA bünyesinde istihdam etmenin mümkün olmadığını belirterek, "Ama o arkadaşları bütün sektöre sunacak, onlara öncülük ve insan kaynakları koçluğu yapacak bir mekanizma kurmaya çalışıyoruz. İnsan kaynakları ajansı gibi bütün medya kuruluşlarına da hizmet verip burada eğitim alan arkadaşların daha kolay iş olanaklarına sahip olması için çalışacağız. Bunların altyapı çalışmaları sürüyor" diye konuştu.



Üniversitelerin iletişim fakülteleriyle daha fazla irtibat halinde olmak istediklerini vurgulayan Sönmez, "Okuldaki eğitimin yanında işin pratiğinde bulunup haber peşinde koşmanın ve kıdemli muhabirlerle çalışmanın önemli olduğunu düşünüyoruz. Bu nedenle, halihazırda öğrenci olan arkadaşlarla eğitim döneminin dışında yaz okullarında bir araya gelmek istiyoruz" dedi.



Toplantıya katılan Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın ise "yeni Türkiye" yürüyüşünde medyanın da önemli mükellefiyetleri bulunduğunu ifade ederek, AA ve TRT'nin çalışmalarını takdirle izlediklerini söyledi. 



İletişim Buluşmaları toplantısında AA İstanbul Bölge Müdürü Sabri Çelebioğlu, İletişim Platformu Derneği Başkanı Yusuf Ziya Çataklı ile platform üyeleri de katıldı. (AA)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin