AA, 2014'te Fransızca ve Arnavutça yayına başlıyor

Anadolu Ajansı'nda 2013 değerlendirme toplantısı yapıldı.

Google Haberlere Abone ol
AA, 2014'te Fransızca ve Arnavutça yayına başlıyor

AA Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Kemal Öztürk, AA 2013 Değerlendirme Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, 2013'ün ajans açısından başarılarla dolu bir yıl olduğunu ifade etti.



Öztürk, 2014'te AA'nın Fransızca yayına başlayacağını ve bunun için yoğun şekilde çalışıldığını belirterek Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile yaptığı görüşme sonrasında, Arnavutça yayına da başlanacağını bildirdi.



Öztürk, ticari olarak kazançlı olmasa da misyon olarak bunun yapılması gerektiğini aktararak "Arnavutçayı da yayın dillerimizden biri olarak eklediğimizi duyurmak istiyorum" dedi.



Genel Müdür Yardımcıları Ebubekir Şahin ve Çağatay Çulcuoğlu ile AA Haber Akademisi Koordinatörü Ahmet Tek de toplantıda birimlerine ilişkin çalışmalarla ilgili sunum yaptı.



Etkinlikte, "Anadolu Ajansı Haber Akademisi İngilizce Ajans Muhabirliği Sertifika Programı''nı başarıyla bitirenlere de sertifikaları törenle verildi.



Birinci Barış Sağlam, ikinci Ilgın Karlıdağ ve üçüncü Mustafa Çağlayan'a sertifika ve fotoğraf makinesi ödülünü Kemal Öztürk verdi. Daha sona diğer akademi öğrencilerine sertifikaları dağıtıldı. Ayrıca birinci Barış Sağlam, kütüğe plaket çaktı.



AA


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin