A Spor'da deprem! Yorumcuyu 'kovan' moderatör de işten çıkarıldı!

A Spor'da, yorumcu olan konuğu Göktuğhan Argın ile tartışan, yaşanan bu tartışmanın ardından konuğunu programdan kovan sunucu Setenay Cankat da kanaldan kovuldu.

Google Haberlere Abone ol
A Spor'da deprem! Yorumcuyu 'kovan' moderatör de işten çıkarıldı!

A Spor'da ekrana gelen Spor Ajansı programına sunucu Setenay Cankat ile Göktuğhan Argın'ın tartışması damga vurmuş, Argın, programda Fenerbahçe - Galatasaray maçının tartışıldığı anlarda kendisine saygısızlık edildiğini ve Cankat'ın buna izin verdiğini iddia ederek 'Soru-cevap' etkinliğine katılmayacağını açıklamıştı.

Cankat'ın "Gazeteciliği senden öğrenecek değilim, sen bana işimi öğretemezsin" demesi üzerine stüdyoda tansiyon yükselmiş, Setenay Cankat, "Bu formatı yapmak istemiyorsan bu programa gelmezsin. Böyle bir gerginlik olacaksa bir daha programa gelme" diyerek Argın'ı yayından kovmuştu.

Genç spor yorumcusu bu programın ardından Fenerbahçe Kulübü başkanı Ali Koç'un düzenlediği basın toplantısında sorduğu bir soru gerekçe gösterilerek A Spor'dan gönderilirken Göktuğhan Argın'ı programdan kovan sunucu Setenay Cankat'dan da 'ayrılık' haberi geldi.

Cankat sosyal medya hesabından yaşananları anlatarak, sağlık sorunları nedeniyle raporlu olmasına rağmen gönderilen ihtarnameyle A Spor'la iş akdinin feshedildiğini duyurdu.

A Spor'da deprem! Yorumcuyu 'kovan' moderatör de işten çıkarıldı! - Resim : 2
A Spor'da deprem! Yorumcuyu 'kovan' moderatör de işten çıkarıldı! - Resim : 3
A Spor'da deprem! Yorumcuyu 'kovan' moderatör de işten çıkarıldı! - Resim : 4
A Spor'da deprem! Yorumcuyu 'kovan' moderatör de işten çıkarıldı! - Resim : 5
A Spor'da deprem! Yorumcuyu 'kovan' moderatör de işten çıkarıldı! - Resim : 6

A Spor'da deprem! Yorumcuyu 'kovan' moderatör de işten çıkarıldı! - Resim : 7

Setenay Cankat kimdir?

İzmir'de dünyaya gelen Setenay Cankat 31 Mayıs 1988 tarihi doğumludur. Anne tarafından Selanik göçmeni olan Setenay Cankat baba tarafından da Çerkez'dir. İsmi de Çerkez kökeninden gelmektedir.

İlk ve orta öğretimini İzmir'de tamamlayan Setenay Cankat sonrasında ailesi ile birlikte İstanbul'a yerleşti. İstanbul'a geldikten sonra Göztepe İhsan Kurşunoğlu Anadolu Lisesi ve Beykent Üniversitesi sinema televizyon bölümünde eğitimini tamamladı. Bu sırada Vahide Altan Gördüm Akademi ve 35 Buçuk Sanat Evi'nde sahte sanatları ve oyunculuğu eğitimi aldı.

Üniversite eğitimini üstün başarı belgesi ile tamamlayan Setenay Cankat ilk olarak ATV Haber'de stajyer olarak görev aldı.Daha sonra ise ATV'nin A Haber bölümünde 2011 yılı itibariyle muhabir olarak çalışmaya başladı.

2013 yılından itibaren spikerlik yapmaya başladı. A Haber’de gece haberleri sunan Setenay Cankat hafta sonu da 06:00/12:00 arası Ajans programını sundu.

Setenay Cankat 2016 yılından itibaren A Spor’da spikerlik yapmaktadır.

Ünlü spiker ayrıca 2017 senesinde 6. Dijital Dünyanın Enleri Ödül Töreni'nde yılın en iyi spor spikeri olarak ödüle layık görülmüştür.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin